Culinaire Nieuwsbrief editie 10/2013   
« Terug naar het overzicht
Alles over zout
Zout wordt op verschillende manieren gewonnen: ondergronds en uit de zee. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In de keuken gaat het vooral om de smaak en voor de houdbaarheid van producten. Zout is een verbinding tussen natrium en chloor. Normaal zijn deze stoffen afzonderlijk giftig, maar als ze samengaan, worden de stoffen onschadelijk. Zout is oplosbaar in water. Zout onttrekt vocht uit vlees. Hierdoor drogen bacteriën uit en is het vlees langer houdbaar.
Lees het hele artikel ‘Alles over zout’


De slager, een stukje geschiedenis
Lang geleden, toen er een soort zich ontwikkelde als mens, werd er gejaagd op wilde dieren om zich mee te voeden. In de prehistorie joeg men met pijl en boog op alles wat maar eetbaar was. Voordat de vangst gegeten kon worden, moest er geslacht worden. Jagers gingen zich na verloop van tijd vestigen op boerderijen en zo ontstond de veefokkerij. Er kwamen steeds meer mensen bij en zo ontstonden er dorpen. Vee werd verhandeld als fokvee en als vlees in grote markthallen. Eeuwen later begonnen slagers in dorpen en steden eigen winkeltjes en zo is de ambacht tot slager tot stand gekomen. Tegenwoordig kunnen consumenten niet alleen handzame stukjes vlees kopen. Het vlees wordt ook door de slager culinair bereid aangeboden.
Lees het hele artikel ‘De slager, een stukje geschiedenis’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden