Culinaire Nieuwsbrief editie 09/2013   
« Terug naar het overzicht
Roerbakken
Roerbakken is de beste manier om in korte tijd op eenvoudige wijze een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Omdat de bereiding slechts korte tijd in beslag neemt, is het wel zo verstandig de nodige voorbereidingen te treffen. Roerbakken lukt het best in een wok. Wok is een Kantonees woord en betekent: pan. De wok moet eerst droog op temperatuur gebracht worden voordat je er olie in doet. Doe je er meteen de olie in dan loop je groot risico dat het vlees gaat aanbakken. Als de olie begint te walmen, is de temperatuur goed genoeg. Laat de olie over de hele pan glijden. Als je begint met een smaakmaker, zorg dan dat de olie niet te heet is. Anders is het als het eerste ingrediënt groente of vlees is. Dan moet de olie zo heet zijn dat er snel een knapperig korstje ontstaat. Roerbak niet te lang, want dan worden de ingrediënten juist weer slap of ze plakken aan elkaar vast.
Lees het hele artikel ‘Roerbakken’


Dat is vet!
Vetten hebben we nodig. Ze zijn een belangrijke leverancier van energie. Vet kun je onderverdelen in plantaardig en/of dierlijk vet. Er zijn verschillende soorten vetten, om te koken, braden en bakken en voor andere toepassingen. Plantaardige vetten worden gehaald uit de olie van vruchten en zaden. Om de vetten smeerbaar en vast te maken, wordt deze olie gehard. Daarbij wordt vaak een deel van de onverzadigde vetzuren met behulp van waterstof omgezet in verzadigde vetzuren.
Lees het hele artikel ‘Dat is vet!’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden