Culinaire Nieuwsbrief editie 08/2013   
« Terug naar het overzicht
De geschiedenis van het ontbijt
We eten nog niet zo lang brood bij het ontbijt. Pas sinds de 19e eeuw kunnen we ons het brood bij het ontbijt veroorloven. De eeuwen ervoor was brood een luxe product die alleen betaalbaar was voor de welgestelden. In de middeleeuwen at men pannenkoeken, brij of pap. Heel soms kreeg men er een sneetje roggebrood bij. Er werd in ieder geval niet veel brood gegeten. Veel normaler was het twee keer per dag warm te eten. Er was ook niet zoveel graan voorhanden om er brood van te bakken. Het graan dat er wel was, werd vooral gebruikt om er bier van te brouwen.
Lees het hele artikel ‘De geschiedenis van het ontbijt’


Het bistro menu
Een bistro menu past heel goed bij een regenachtige zaterdag. Steek gezellige kaarsjes aan en zet een zacht muziekje op. Schenk een wijntje in en laat je inspireren door de gerechten die je geserveerd zou krijgen in de bistro. Het zijn snelle, pure en eerlijke gerechten die niet veel tijd nodig hebben om te maken. Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid. Je kunt er niet uitgebreid eten, maar wel terecht voor een eenvoudig hapje of drankje. De inrichting van een traditionele bistro is meestal eenvoudig, zonder veel poespas. De bistro is helemaal van deze tijd. Op de menukaart staan gemakkelijke gerechten uit de Franse keuken. De bistro is ook typisch Frans. Je kunt de sfeer van de bistro ook heel goed thuis nabootsen. Kies voor eenvoudige gerechten, bijvoorbeeld een Franse uiensoep, met geroosterd brood en (biologische) kruidenboter.
Lees het hele artikel ‘Het bistro menu’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden