Culinaire Nieuwsbrief editie 07/2013   
« Terug naar het overzicht
Duif culinair
Duiven worden al eeuwen door de mens gehouden. Ze worden gehouden als pluimvee om ze vet te mesten en op te eten. De mensen ontdekten al vroeg dat duiven een buitengewoon oriëntatievermogen hebben en zo werden ze ook gehouden en benut als postduif. Daarnaast zijn er ook mensen die ze gewoon heel erg leuk vinden en ze houden als sierduif en voor de duivensport. Het is bekend dat er al in de vijfde dynastie van het oude Egypte, dus al zo'n 2000 jaar voor Christus, tamme duiven werden gehouden. Men heeft tekeningen gevonden in graven uit die periode. In de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werd de duif gebruikt als postduif. In de Eerste Wereldoorlog gebruikten ze ook de duif om berichten over te brengen. Maar nu zullen we het vooral over de culinaire mogelijkheden hebben. Duiven zijn er in overvloed en in de landbouw richten ze behoorlijk wat schade aan. Men mag in Nederland op duiven jagen, maar dan alleen op houtduiven.
Lees het hele artikel ‘Duif culinair’


Winterijs
IJs hoeft niet noodzakelijkerwijs alleen een zomerproduct te zijn of geserveerd te worden na een feestelijk diner. Je kunt ijs ook prima serveren in de winter. Alles draait om de smaak en in de winter zullen de warme, kruidige smaken meer in de smaak vallen dan de fruitige en frisse smaakjes. Je hoeft ook niet moeilijk te doen en aan ingewikkelde combinaties te denken. Kinderlijk eenvoudig is bijvoorbeeld het bolletje vanille ijs in combinatie met een warme crêpe, wafel of met een zelfgemaakte Apfelstrudel. Ook drank als koffie, espresso of een likeurtje combineren goed met ijs en maken het een hartverwarmend toetje.
Lees het hele artikel ‘Winterijs’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden