Culinaire Nieuwsbrief editie 06/2013   
« Terug naar het overzicht
Chocoladefondue
Chocoladefondue wordt vaak geserveerd als dessert. Je kunt van alles (koekjes, cake, gesneden fruit of marshmallows om maar wat te noemen) gebruiken om te dippen in gesmolten chocolade. Een chocoladefondue is ook heel erg leuk om samen met je geliefde te doen. Giet er dan een scheutje cognac, whisky, rum of grand marnier bij voor een exclusieve smaak. Als er ook kinderen meedoen aan de chocoladefondue laat je de drank uiteraard weg. Omdat een chocoladefondue nogal bombastisch is, doe je er goed aan de maaltijden er omheen minimaal te houden.
Lees het hele artikel ‘Chocoladefondue’


Carnaval en snoep
In het weekend van 8 tot en met dinsdag 12 februari barst het carnaval dit jaar weer los. Carnaval wordt in ons land vooral in de zuidelijke provincies gevierd. Carnaval wordt echter wereldwijd gevierd en alle landen vieren het op dezelfde data. Carnaval heeft iets met snoep. In veel landen horen zoetigheden bij carnaval. In Duitsland en sommige plaatsen in Nederland gooien ze vanuit de praalwagens royaal met snoepgoed naar de menigte. Het is daarom een mooi moment om het verband tussen snoep en carnaval eens nader te belichten.
Lees het hele artikel ‘Carnaval en snoep’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden