Culinaire Nieuwsbrief editie 04/2013   
« Terug naar het overzicht
Aardperen
De aardpeer (Helianthus tuberosus) heeft een nootachtige, zoetige smaak die wat weg heeft van de smaak van artisjok en schorseneer. De aardpeer is ook bekend onder andere namen, waaronder topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok. Sinds Jamie Oliver hem in zijn ovenschotel gebruikt, is deze groente weer helemaal hip. Ooit (in 1605) werd de groente ontdekt door een Franse ontdekkingsreiziger, Samuel de Champlain.
Lees het hele artikel ‘Aardperen’


Winterappels
Hoewel de meeste soorten appels in de herfst geplukt worden, kun je in de winter nog van vele soorten genieten. Veel appelrassen lenen zich er voor om lang te bewaren. Ze behoren tot het zogenaamde bewaarfruit. Er zijn veel appelrassen die je weken, soms maanden kunt bewaren. Daarom kun je in de winter nog veel soorten eten. Voor de Elstar is het vanaf december echt einde verhaal, maar een heerlijke appelbol of appeltaart maak je net zo goed met de andere soorten, bijvoorbeeld de bekende Jonagold, Granny Smith, Golden Delicious, Winston, Jonathan, Sterappel en minder bekende soorten zoals de Court-Pendu, Koningszuur, Princesse Noble en nog wel meer.
Lees het hele artikel ‘Winterappels’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden