|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 02/2013 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Je zou het niet zeggen, maar ons koude kikkerland produceert in de wintermaanden vele soorten lekkere groenten waarmee je volop kunt variëren. Gezonde wintergroenten komen vers van het land. In de supermarkt vind je ze volop en zijn ze lekker goedkoop geprijsd. Maar eet wintergroente niet alleen omdat het voordelig is, want de groente uit dit seizoen is ook nog eens supergezond. Lees het hele artikel ‘Gezonde winterkost’
  In 1909 werd de eerste Elfstedentocht geschaatst en sindsdien is het ieder jaar weer spannend of er een Elfstedentocht ook dit jaar mag worden gehouden. De laatste jaren was het toch wel erg spannend, soms kwamen we echt wel in de buurt maar de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden te Leeuwarden vond de toestand van het ijs steeds niet goed genoeg. De laatste tocht werd in 1997 gehouden. Of we het dit jaar gaan redden? Wie zal het zeggen... we kunnen misschien weer niet genieten van de tocht der tochten op het ijs, maar we kunnen wel ons verdiepen in de Friese lekkernijen. Want die zijn er altijd! Lees het hele artikel ‘Wat eten we tijdens de Elfstedentocht?’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Lamsbout met munt
Met lamsbout,munt,droge witte wijn
- Forel met bieslook
Met forel,bieslook,amandelen
- Sucade/stooflappen in rode wijn
Met sucadelappen,rode wijn,knoflook
- Zweedse gehaktballetjes met roomsaus
Met gehakt,franse cognac,room
- Rosbief met lichte uiencompote
Met rosbief,uien,witte basterdsuiker
- Rabarbermousse
Met verse rabarber,gele basterdsuiker,slagroom
- Waldorfcocktail voor buffet
Met knolselderij,wortels,mierikswortel
- Port peertjes met vanille ijs
Met stoofperen,port,kaneel
- Kipketjap spiesen
Met kipfilets,sojasaus,ketjapsaus
- Schenkbare custard
Met melk,eieren,maizena
| - Stoofperencrumble
Met stoofperen,rode wijn,bloem
- Koninginnepasteitjes met kalfsragout
Met champignons,kalfsschnitzels,witte wijn
- Uien gestoofd
Met uien,roomboter,runderbouillon
- Gehaktrol met kaas
Met gehakt,boerensoepgroente,kaas
- Wildpaté a la crème brûlee
Met briochebrood,vanillesuiker,wildpate
- Cannelloni met gehakt:
Met canneloni,gehakt,parmezaanse kaas
- Aardappelsalade voor buffet
Met aardappelen,augurken,mayonaise
- Abrikoos-honing-ricottamousse
Met abrikozen,honing,ricotta
- Komkommertartaar met zalm
Met gerookte zalm,komkommer,kervel
- Farfalle met kiproomsaus
Met farfalle,kipfilets,roomkaas
|
|
| |