|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 01/2013 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Nieuwjaar vieren we het begin van een nieuw jaar: Nieuwjaarsdag. In het Westen vieren we dat na 31 december, op 1 januari, maar er zijn culturen die het op andere dagen vieren. In Nederland kun je meedoen aan een aantal Nieuwjaarstradities. Op Nieuwjaardag zelf is dat de Nieuwjaarsduik. Duizenden mensen springen de koude Noordzee in op verschillende plaatsen aan de kust. Maar Scheveningen is toch wel de meest traditionele. Wie er zin in heeft kan deze week op 1 januari een frisse duik nemen en zich daarna verwarmen aan een lekkere kom erwtensoep. Inschrijven kost 2 euro. Je kunt je ter plekke inschrijven. Dat is wel zo prettig, want het geeft je gelegenheid je alsnog terug te trekken. Lees het hele artikel ‘Eten in Scheveningen’
  Veel mensen willen in het nieuwe jaar letten op hun eten en meer bewegen. Heel goed, maar hoe houd je het vol nee te blijven zeggen tegen alle verleidingen waar je bijna over struikelt in de supermarkt? In deze nieuwsbrief zijn tips verzameld, die er voor kunnen zorgen dat je dit jaar je goede voornemens beter kunt volhouden. Gezond eten betekent natuurlijk niet alleen dat je alleen nog maar veel fruit en veel groente mag eten en verder helemaal niets. Lees het hele artikel ‘Het eten de baas’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Paddenstoelencappuccino
Met paddenstoelen,sjalotjes,slagroom
- Bladerdeeghapjes
Met bladerdeeg,ham,creme fraiche
- Slagroomijs met mokka
Met slagroom,oploskoffie,cognac
- Machtige chocoladetaart
Met bastognekoeken,pure chocolade,slagroom
- Witlof in een jasje
Met witlof,ham,oude kaas
- Varkensfilet met cranberrysaus
Met varkenfilets,cranberries,olijfolie
- Lemon cheescake zonder oven!
Met digestive biscuits,boter,roomkaas
- Aspergesoep van groene asperges
Met groene asperges,ham,peper
- Voorgerecht met meloen
Met meloen,ananas,rauwe ham
- Brugs pannetje met abdijbier
Met runderriblappen,abdijbier,mosterd
| - Gegrilde tonijn
Met tonijnfilet,knoflook,rozemarijn
- Macaroni met zalm
Met macaroni,boursin cuisine,gerookte zalm
- Mexicaanse schotel
Met gehakt,tortillachips,kaas
- Homemade Cheeseburgers Huge
Met rundergehakt,zure pepers,tomaten
- Black pepper beef udon
Met biefstuk,zwarte peper,japanse sojasaus
- Eendenborstfilet in teriyakisaus
Met eendenborst,japanse sojasaus,mirin
- Tory teryaki
Met kipfilet,Japanse kookwijn,Japanse sojasaus
- Pittige/zoete mangosaus
Met mango,chilipepers,limoensap
- Ovenschotel met banaan
Met bananen,citroenen,kwark
- Frisse meloenbolletjes met parmaham
Met galiameloen,rauwe ham,munt
|
|
| |