Culinaire Nieuwsbrief editie 51/2012   
« Terug naar het overzicht
Een Kerstelijke high tea
Een trendy manier om de kerstdagen door te brengen, is het verzorgen van een high tea waarbij je vrienden en familie uitnodigt. Het is een minder stressvolle manier om gasten uit te nodigen in vergelijking met het samenstellen van een compleet kerstdiner. Het heeft veel voordelen. Ten eerste kun je de gerechten al ruime tijd van tevoren maken, zodat je niet in paniek hoeft te raken. Je kunt de gerechtjes zo feestelijk maken, dat ze niet onder doen voor een kerstmenu. Terwijl het maken van de gerechten veel minder tijd in beslag zal nemen. Dankzij de high tea houd je de kerstavond nog heerlijk voor jezelf over!
Lees het hele artikel ‘Een Kerstelijke high tea’


Tafelwokken
De decembermaand is de maand van het lekkere eten, maar ook van de gezelligheid. In veel huizen wordt lekker aan tafel gekookt. De feestdagen zijn bij uitstek geschikt om met de familie of vrienden te gourmetten, steengrillen of fonduen. Nu heeft het roerbakken, oftewel wokken, de laatste tijd een enorme toevlucht in de Nederlandse keuken genomen. Het kon ook niet anders of er is een nieuwe manier voor het bereiden van voedsel aan tafel bijgekomen: het tafelwokken. Het tafelwokken voegt iets toe aan de gezelligheid aan tafel. Het gourmetten, fonduen, steengrillen en tafelwokken is een vorm van social dining. Er wordt vooral tijdens de feestdagen (kerst en oudejaarsavond) voor het social dining gekozen.
Lees het hele artikel ‘Tafelwokken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden