Culinaire Nieuwsbrief editie 50/2012   
« Terug naar het overzicht
Gebraden kalkoen
Met het oog op de komende feestdagen is het goed om nog eens door te nemen wat er zoal komt kijken bij het braden van gevogelte. Vroeger kwam er vaak een gebraden gans op tafel tijdens de kerst. Men maakt het tegenwoordig niet meer vaak. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat het vlees van de gans erg vet is. We hebben nu ook kleinere gezinnen, dus een groot gebraad hoeft niet meer. Beter kunnen we kiezen voor een kalkoen.
Lees het hele artikel ‘Gebraden kalkoen’


Het nieuwe gourmetten
De tijd dat het gourmetten voornamelijk bestond uit verschillende stukjes vlees met stokbrood en kruidenboter is voorbij.  Wie trendy wil zijn, kiest voor veel variatie en alternatieven voor vlees. Verras je gasten bijvoorbeeld eens met kleine roerbakschotels. Of wat dacht je van een Spaanse gourmet met mini porties paella, aardappel tortilla's, Spaanse gehaktballetjes en kippenlevertjes in Madeira saus? Je kunt er ook een ander thema aan geven, bijvoorbeeld vis, vegetarisch, Aziatisch of gewoon lekker Hollands.
Lees het hele artikel ‘Het nieuwe gourmetten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden