Het nieuwe gourmetten   
« Terug naar de nieuwsbrief
De tijd dat het gourmetten voornamelijk bestond uit verschillende stukjes vlees met stokbrood en kruidenboter is voorbij.  Wie trendy wil zijn, kiest voor veel variatie en alternatieven voor vlees. Verras je gasten bijvoorbeeld eens met kleine roerbakschotels. Of wat dacht je van een Spaanse gourmet met mini porties paella, aardappel tortilla's, Spaanse gehaktballetjes en kippenlevertjes in Madeira saus? Je kunt er ook een ander thema aan geven, bijvoorbeeld vis, vegetarisch, Aziatisch of gewoon lekker Hollands.

Neem andere ingrediënten voor je gourmet dan je tot nu toe gewend was. Dan maak je van je gourmetavond iets verrassends. Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de handige kant-en-klare gourmetverpakkingen uit de supermarkt. Ze kunnen het uitgangspunt zijn voor een thema. Kruid de kipblokjes bijvoorbeeld met Mexicaanse kruiden en serveer er tortillachips en gaucamole bij. De mini hamburgers kunnen geserveerd worden met (baby)maïs, paprika en ui. Het nieuwe gourmetten bestaat uit verrassende gerechtjes en dat hoeft niet per se vlees te zijn. Reken per persoon op vijf tot zes gerechtjes en zorg ervoor dat er ruime keuze is uit vlees, vis en vegetarische hapjes. Zet bij elke persoon een kannetje vloeibaar bakproduct neer, zodat iedereen ongestoord zijn eigen gang kan gaan. Om het pannetje steeds schoon te kunnen maken, is het handig een keukenrol op tafel te plaatsen (in een leuke houder). Vergeet daarnaast niet een klein prullenbakje, waar het gebruikte papier in terecht kan. Zorg voor een gemoedelijke sfeer. Zet het gourmetstel zo neer dat mensen niet ver hoeven te reiken om erbij te kunnen. Kies het servies in de lijn van je thema. Boerenbont voor een Hollandse gourmetavond bijvoorbeeld. Draai op de achtergrond zachtjes bijpassende muziek. Zo creëer je een ouderwets gezellige gourmetavond, maar net een beetje anders.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden