|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 49/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Van alle maanden van het jaar is de decembermaand er eentje waar je veel (al dan niet omgeven met vrienden en familie) aan tafel doorbrengt. Wist je dat voor het juiste gebruik van wijn algemene regels gelden? Voor degenen die meer dan alleen een lekker wijntje weg slobberen, volgen hier een aantal gouden regels. Rode wijn schenk je op een temperatuur van 17 tot 18 graden Celsius. In de zomer schenk je lichte wijnen (bijvoorbeeld een Beaujolais) op een koelere temperatuur, namelijk op 14 tot 16 graden Celsius. Rode wijn bewaar je op kamertemperatuur. Je kunt hem om hem op de juiste temperatuur te krijgen door hem ongeveer 20 minuten voor het serveren in de koelkast te zetten. Lees het hele artikel ‘Wijntips’
  Gebraden appel is een heerlijk wintertoetje. Appels uit de oven laten het huis heerlijk geuren. De geur van de warme appels doet denken aan vroegere tijden. Het is dan ook echt een hartverwarmende wintertraktatie. Kies voor bereiding in de oven stevige appelsoorten. Lees het hele artikel ‘Hét wintertoetje: appels uit de oven’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Lauw/warme maaltijdsalade met pasta
Met schelpjespasta,ijsbergsla,garnalen
- Omelet met feta
Met eieren,feta,bieslook
- Omelet met feta en zalm
Met eieren,zalmfilet,feta
- Macaroni ( vegetarisch)
Met macaroni,gruyere,paprika
- Mexicaanse stapeltaart
Met wraps,rundergehakt,soepgroente
- Broccolisoep
Met broccoli,kookroom,kippenbouillon
- Gevulde portobello's
Met portobellos,gehakt,kaas
- Appel-boterkoek
Met appels,bloem,boter
- Gebraden houtduif met witlof
Met houtduiven,ganzenvet,wildfond
- Fazant met paprika-roomsaus
Met gebardeerde fazant,paprikapoeder,slagroom
| - Rode poon in bananenblad
Met rode poon,rode currypasta,kokosmelk
- Ossenhaas met wijnjus
Met ossenhaas,rode wijn,peper
- Broodje gerookte zalm
Met gerookte zalmfilet,meergranen pistolets,knoflook
- Broodje gerookte forel
Met gerookte forelfilet,meergranen pistolets,knoflook
- Komkommersalade
Met komkommer,kropsla,rode paprika
- Kip met amandelen
Met kipfilet,amandelen,paprika
- Supersnel en heerlijk toetje
Met franse kwark,slagroom,abrikozenconfiture
- Roodbaarsfilet met gele paprikasaus
Met roodbaarsfilet,gele paprika,dry sherry
- Gevulde makrelen
Met makreel,granaatappel,bosuitjes
- Rundvlees jachtschotel
Met doorregen runderlappen,prei,aardappelen
|
|
| |