Culinaire Nieuwsbrief editie 47/2012   
« Terug naar het overzicht
Dadels
Dadels zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Meestal worden de verse dadels uit Israel gehaald in een ingevroren toestand. De gedroogde dadels halen we voornamelijk uit Irak en Tunesië. Verse dadels zijn minder zoet dan gedroogde. Deze laatste worden veel in december verkocht. Je kunt er namelijk hele lekkere hapjes mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dadel, omwikkeld met een plakje spek? Dit wordt even in de koekenpan gebakken tot het spek knapperig is en de dadel warm en zacht. Een heerlijke warme traktatie na een wandeling in de kou.
Lees het hele artikel ‘Dadels’


Kip in een dip
Dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is, wisten we natuurlijk al een hele tijd. Je kunt de kip heel eten of in delen. Kip heeft eigenlijk niet veel nodig. Je kunt hem braden, stoven en bakken en dan is hij al heel smakelijk. Je maakt hem echter nog lekkerder met een saus. En ook hier is er weer een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Kippenvleugeltjes of drumsticks worden extra feestelijk als je ze dipt in een dipsaus. Dat kan een hartige saus zijn, een (extra!) pittige of juist een romig zachte. Kippenvlees combineert namelijk prima met heel veel zaken.
Lees het hele artikel ‘Kip in een dip’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden