|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 47/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Dadels zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Meestal worden de verse dadels uit Israel gehaald in een ingevroren toestand. De gedroogde dadels halen we voornamelijk uit Irak en Tunesië. Verse dadels zijn minder zoet dan gedroogde. Deze laatste worden veel in december verkocht. Je kunt er namelijk hele lekkere hapjes mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dadel, omwikkeld met een plakje spek? Dit wordt even in de koekenpan gebakken tot het spek knapperig is en de dadel warm en zacht. Een heerlijke warme traktatie na een wandeling in de kou. Lees het hele artikel ‘Dadels’
  Dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is, wisten we natuurlijk al een hele tijd. Je kunt de kip heel eten of in delen. Kip heeft eigenlijk niet veel nodig. Je kunt hem braden, stoven en bakken en dan is hij al heel smakelijk. Je maakt hem echter nog lekkerder met een saus. En ook hier is er weer een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Kippenvleugeltjes of drumsticks worden extra feestelijk als je ze dipt in een dipsaus. Dat kan een hartige saus zijn, een (extra!) pittige of juist een romig zachte. Kippenvlees combineert namelijk prima met heel veel zaken. Lees het hele artikel ‘Kip in een dip’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Gestoofde nijlbaars met ananas
Met nijlbaarsfilet,verse ananas,sjalotjes
- Courgette gevuld met kruidenkaas
Met courgette,kruidenkaas,rozemarijn
- Meloen met mozzarella en ham
Met cantaloupe meloen,parmaham,mozzarella
- Zalm-scholrolletjes met spinazie
Met gerookte zalm,spinazie,droge witte wijn
- Runderrolletjes met gerookt spek
Met bieflapjes,gerookt spek,augurken
- Champignonsoep
Met champignons,bouillon,room
- Nijlbaarspakjes met pesto
Met nijlbaarsfilet,paksoi,zongedroogde tomaatjes
- Nijlbaarsfilets met kerrie
Met nijlbaarsfilet,kerrie,witte wijn
- Nijlbaars in mosterdbeslag
Met nijlbaarsfilet,eieren,mosterd
- Chocolade truffels
Met pure chocolade,room,boter
| - Bladerdeegvlinders
Met bladerdeeg,groene pesto,mozzarella
- Andijvie stamppot met shoarmavlees
Met andijvie,shoarmavlees,mager spek
- Ovenschotel met kabeljauw en spekjes
Met kabeljauwfilet,mager spek,aardappelen
- Kabeljauw met Boursin
Met kabeljauw,boursin,stokbrood
- Gebakken nijlbaars met fetasaus
Met nijlbaars,feta,olijven
- Bieflaprolletjes met feta en pesto
Met bieflapjes,feta,pesto
- Paprikasalsa met courgette
Met paprika,courgette,ui
- Vijgencake uit de tijd van de bijbel
Met vijgenjam,volkoren tarwemeel,yoghurt
- Nijlbaarsfilets met paprika
Met nijlbaarsfilet,paprikapoeder,witte wijn
- Gevulde paprika met kabeljauw
Met paprikas,kabeljauwfilet,rijst
|
|
| |