Culinaire Nieuwsbrief editie 45/2012   
« Terug naar het overzicht
De frikandel totaal
De frikandel is een populaire snack. Hij heeft een plaats in de top 10 van meest populaire snacks uit de frituur en hij schijnt daarbij een plaats boven de kroket te hebben. Oorspronkelijk schreef je frikadel, maar na 2005 werd deze spelling veranderd in frikandel. Het woord frikadel is afgeleid van het Franse woord fricadelle, wat gehaktbal betekent. Fricadelle is afgeleid van het woord fricandeau, wat mager kalfs- of varkensvlees betekent en het woord fricassee, wat in stukken gehakt vlees betekent.
Lees het hele artikel ‘De frikandel totaal’


Vis uit de frituur
Het frituren van een visje is lang niet zo eenvoudig als het klinkt. Bij de juiste temperatuur sluiten de poriën van de vis zich meteen zodat alle sappen bewaard blijven. Het is dus belangrijk dat je friteuse een nauwkeurige thermostaat heeft om te kunnen bezien of de temperatuur precies goed is. Een te hete olie maakt dat de vis aan de buitenkant verbrandt, terwijl het van binnen nog rauw is. Een te lage temperatuur maakt de vis vet omdat zich geen beschermend laagje om de vis kan vormen.
Lees het hele artikel ‘Vis uit de frituur’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden