Vis uit de frituur   
« Terug naar de nieuwsbrief
Het frituren van een visje is lang niet zo eenvoudig als het klinkt. Bij de juiste temperatuur sluiten de poriën van de vis zich meteen zodat alle sappen bewaard blijven. Het is dus belangrijk dat je friteuse een nauwkeurige thermostaat heeft om te kunnen bezien of de temperatuur precies goed is. Een te hete olie maakt dat de vis aan de buitenkant verbrandt, terwijl het van binnen nog rauw is. Een te lage temperatuur maakt de vis vet omdat zich geen beschermend laagje om de vis kan vormen.

Een vis frituur je in olie of vet. Boter of margarine zijn niet geschikt, omdat zij bij een temperatuur van 110 graden Celsius al verbranden. Olie of plantaardig vet kan 180 tot 200 graden Celsius worden verhit en de vis wordt het best gefrituurd op een temperatuur van 180 graden Celsius. Op deze stand kan de thermostaat worden ingeschakeld. Frituur nooit teveel vis tegelijkertijd. Beter is het om kleine stukjes per keer in het vet te doen. Bij grote hoeveelheden zakt de temperatuur van de olie al snel en dat veroorzaakt een hogere vetopname van de vis. Frituur maximaal vier keer in hetzelfde frituurvet. Om de beschermende laag van de vis extra te beschermen tegen verbranding of een te hoge vetabsorptie kun je hem paneren. Haal de vis eerst door bloem, dan een losgeklopt ei en vervolgens een laagje paneermeel. Ook kun je kiezen voor een speciaal frituurbeslag. Het is verstandig om het vet waar de vis in is gebakken niet te gebruiken voor andere zaken. De vislucht blijft in het vet en de frituurpan hangen en komt dus ook terecht in het voedsel. Het is beter een aparte friteuse voor de vis te gebruiken. Heb je geen tweede friteuse, dan kunnen blokjes brood die je in het vet bakt de vislucht helpen verwijderen. Voor het beste resultaat filter je aansluitend het vet door een dubbele laag keukenpapier of een speciaal filtreerpapier (dat je boven een zeef legt).

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden