|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 43/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Halloween is een feestdag die nog niet helemaal is ingeburgerd in Nederland, maar toch steeds meer bekendheid krijgt. Misschien vier je deze dag niet, maar is het toch niet een idee om iets feestelijks te doen in deze tijd waarin de dagen korter, donker en kouder worden? Halloween staat synoniem voor griezelen en gruwelen. Het is dan ook niet moeilijk je fantasie de vrije loop te laten en culinair aan de slag te gaan met thema's als spinnen, bloed en spoken. Lees het hele artikel ‘Gruwelen met Halloween’
  De pompoen is een typische herfstgroente en wij kennen hem vooral als uitgehold gezicht ter gelegenheid van het feest van Halloween. Pompoen is een herfstproduct en hij wordt ieder jaar steeds populairder, ook in Nederland. Met de pompoen kun je verschillende kanten op: je kunt hem snel bereiden door hem te roerbakken (6 tot 8 minuten), smoren (10 tot 12 minuten) of garen in de oven. Dat laatste kost iets meer tijd, namelijk 20 tot 25 minuten, maar in de oven heb je er weinig omkijken naar. Lees het hele artikel ‘Pompoenen’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Wildzwijn met zoetzure paprika
Met wildzwijnenvlees,paprika,witte wijnazijn
- Katjang Kuah (satésaus)
Met grove pindakaas,kokosmelk,ketjap manis
- Djahe kuah (gembersaus)
Met gember,ketjap,ananas
- Konijn in tomatensaus
Met konijn,tomaten,knoflook
- Varkensrollade met spinazievulling
Met varkensfilet,gehakt,spinazie
- Sla met feta en kleine garnalen
Met ijsbergsla,feta,hollandse garnalen
- Gevuld varkenshaasje met ui
Met varkenshaas,achterham,abrikozenjam
- Palak panir (spinazie met tofu)
Met spinazie,tofu,knoflook
- Kolak Waloh (vegetarische soep)
Met pompoen,bakbanaan,kokosmelk
- Rundvleesragout met paddestoelen
Met paddestoelenmix,runderragout,lenteui
| - Spareribs met tomatenchutney
Met trostomaten,basterdsuiker,spareribs
- Extra smaak in vanilleijs
Met vanilleijs,chocolade,bosbessen
- Varkenshaas met druiven
Met varkenshaas,blauwe druiven,droge witte wijn
- Gemarineerde spareribs uit de oven
Met varkensspareribs,tomatenketchup,ketjap
- Spareribs marinade
Met tomatenketchup,ketjap,bruine basterdsuiker
- Varkenshaasje met romige kerriesaus
Met varkenshaas,kerriepoeder,creme fraiche
- Garnalen-grapefruitcocktail
Met grapefruits,hollandse garnalen,mayonaise
- Carpaccio van zalm
Met gerookte zalmfilet,eieren,tuinkers
- Viscocktail met frisse komkommer
Met roze zalm uit blik,komkommer,yogonaise
- Hertenbiefstukjes met vijgen
Met hertenbiefstuk,vijgen,port
|
|
| |