Culinaire Nieuwsbrief editie 42/2012   
« Terug naar het overzicht
Tuinkers en mosterdkers
Kerssoorten zijn jonge plantjes van pas ontkiemd zaad. Ze bevatten vluchtige oliën en geven een specifieke geur en smaak af. De jonge plantjes zitten daarbij ook nog eens bomvol vitaminen en mineralen. Bekende soorten zijn: tuinkers en mosterdkers. Maar tegenwoordig vind je in de beter gesorteerde supermarkt of groentezaak ook andere soorten als daikonkers, shiso-groen, shiso-rood en bio-cress. Deze soorten behoren tot de aromatische groenten, maar je zou ze in verband met de toepassingen ook bij de tuinkruiden kunnen onderverdelen.
Lees het hele artikel ‘Tuinkers en mosterdkers’


Zelf thee maken
Je kunt tegenwoordig vele soorten theemelanges kopen. De melanges kunnen bestaan uit theesoorten, kruiden en specerijen, fruitsoorten en bloemen. Het is vrij eenvoudig je persoonlijke favoriete melange zelf te  maken. Je maakt een gearomatiseerde thee met theesoorten die je mengt met stukjes fruit, bloemen, kruiden en specerijen of etherische oliën. Meng bijvoorbeeld eens gedroogde stukjes fruit door de losse thee.
Lees het hele artikel ‘Zelf thee maken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden