|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 41/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 De citroen is een citrusvrucht en hij wordt helaas nogal eens onderschat. Je kunt namelijk heel veel doen met deze vrucht. Het sap van de citroen wordt bijvoorbeeld niet alleen gebruikt als smaakmaker. Een paar druppels citroen gaan verkleuring van bepaalde geschilde vruchten als banaan en appel tegen. Daarbij is hij heel decoratief. Zo dient menig schijfje citroen als decoratie op vis, vlees en andere zaken. Lees het hele artikel ‘Handig met citroen’
  Emmentaler kaas is afkomstig uit het Emmental in Zwitserland. De kaas wordt er sinds de 13e eeuw gemaakt. Tegenwoordig maakt men de kaas echter ook in Frankrijk, Roemenië, Finland en Duitsland. De Zwitserse Emmentaler heeft het keurmerk Appelation d'Origine Controlée (AOC). De smaak is nootachtig zoet en kenmerkend voor de kaas zijn de gaten. Lees het hele artikel ‘Emmentaler’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Sajoer Oelih
Met sperzieboontjes,sambal trassi,knoflook
- Pittige snijbonen met witte bonen
Met snijbonen,witte bonen,knoflook
- Aardappelgratin met pittige kaas
Met aardappelen,gorgonzola,pijnboompitten
- Aardappelpuree met appel en bosui
Met aardappelen,appel,bosui
- Mexicaanse tomatensoep
Met tomaten,mexicaanse groentemix,mais
- Haricot verts met een twist
Met haricots verts,ui,kersentomaatjes
- Geroosterde vis
Met makreel,tamarinde,knoflook
- Boerenvisschotel
Met schelvisfilet,hollandse wokgroenten,zilvervliesrijst
- Vegetarische erwtensoep
Met groene spliterwten,venkel,winterpeen
- Piendang koening van vis
Met witvis,uien,knoflook
| - Pina colada-smoothie
Met ananas,kokosmelk,witte rum
- Falafel en tzatziki wraps
Met kikkererwten,bloemtortillas,koriander
- Lekkere gevulde tomaat
Met tomaat,ei,mayonaise
- Pannenkoeken-basisrecept
Met eieren,bloem,halfvolle melk
- Witte kool met kruidenkaassaus
Met witte kool,verse kruidenkaas,melk
- 4 Amusehapjes
Met aardappels,mozzarella,geitenkaas
- Warme soep voor koude dagen
Met trostomaten,pastasaus,sjalot
- Fruitcocktail muffins
Met patentbloem,fruitcocktail,witte basterdsuiker
- Pepesan (gekruide vis in pakketje)
Met kabeljauw,sambal oelek,citroensap
- Lever met ui
Met lever,uien,kookroom
|
|
| |