Culinaire Nieuwsbrief editie 41/2012   
« Terug naar het overzicht
Handig met citroen
De citroen is een citrusvrucht en hij wordt helaas nogal eens onderschat. Je kunt namelijk heel veel doen met deze vrucht. Het sap van de citroen wordt bijvoorbeeld niet alleen gebruikt als smaakmaker. Een paar druppels citroen gaan verkleuring van bepaalde geschilde vruchten als banaan en appel tegen. Daarbij is hij heel decoratief. Zo dient menig schijfje citroen als decoratie op vis, vlees en andere zaken.
Lees het hele artikel ‘Handig met citroen’


Emmentaler
Emmentaler kaas is afkomstig uit het Emmental in Zwitserland. De kaas wordt er sinds de 13e eeuw gemaakt. Tegenwoordig maakt men de kaas echter ook in Frankrijk, Roemenië, Finland en Duitsland. De Zwitserse Emmentaler heeft het keurmerk Appelation d'Origine Controlée (AOC). De smaak is nootachtig zoet en kenmerkend voor de kaas zijn de gaten.
Lees het hele artikel ‘Emmentaler’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden