Handig met citroen   
« Terug naar de nieuwsbrief
De citroen is een citrusvrucht en hij wordt helaas nogal eens onderschat. Je kunt namelijk heel veel doen met deze vrucht. Het sap van de citroen wordt bijvoorbeeld niet alleen gebruikt als smaakmaker. Een paar druppels citroen gaan verkleuring van bepaalde geschilde vruchten als banaan en appel tegen. Daarbij is hij heel decoratief. Zo dient menig schijfje citroen als decoratie op vis, vlees en andere zaken.

Met een zesteur kun je van de citroenschil ragfijne draadjes trekken. Deze geven smaak en kleur aan een salade. Citroensap brengt smaak aan sauzen en dressings. Je kunt citroensap ook heel goed gebruiken om nare luchtjes uit pannen of schalen te verwijderen. Je krijgt er bijvoorbeeld prima een vislucht mee weg. Als je in een citroen een flink aantal kruidnagels steekt, is het een goedkope en snelle luchtverfrisser. Heb je maar een beetje citroensap nodig? Prik dan een gaatje in de citroen met een cocktailprikker. Je kunt zo gemakkelijk een paar druppels sap eruit persen. Heb je veel citroensap nodig? Leg de citroen dan enkele minuten voor het uitpersen in een bak heet water. Daarmee haal je des te meer sap uit deze vrucht. Je kunt citroenen ook langere tijd bewaren als je ze in een bak water doet. Je moet het water wel elke dag verschonen. De rasp van een citroen bewaar je in een bak zout. Deze rasp is geschikt voor hartige gerechten. Je kunt een citroen ook konfijten. Hiervoor moet je ze goed wassen met warm water. Snijd ze in stukken en bestrooi ze met grof zout. Laat de partjes 24 uur rusten. Doe ze vervolgens in een goed afsluitbare glazen pot en vul deze met olijfolie tot de citroenparten onderstaan. Je kunt er naar smaak laurierblaadjes bij doen. De citroenen kun je zo een jaar lang bewaren en gebruiken om smaak te geven aan hartige gerechten.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden