Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2012   
« Terug naar het overzicht
Oesterzwammen
Oesterzwammen zijn het hele jaar door verkrijgbaar omdat ze worden geteeld. Het is na de champignon de meest gegeten paddenstoel in Nederland. Oesterzwammen zijn ook net zo veelzijdig te gebruiken als champignons. En omdat ze veel voedingswaarde hebben, kun je ze ook als vleesvervanger gebruiken. Ze behouden zelfs na het bakken nog hun stevige structuur. Het hoge eiwitgehalte en het lage vetgehalte maakt het een goede keuze voor een gezonde maaltijd. En de oesterzwam past prima in veel heerlijke herfstgerechten.
Lees het hele artikel ‘Oesterzwammen’


Sushi
Sushi is de verzamelnaam voor Japanse kunstige hapjes met een basis van rijst, aangevuld met overige ingrediënten als rauwe of gare vis, zeevruchten, ei of groenten. De Japanners eten sushi op verschillende manieren, tres chique á la carte in een restaurant, casual in de sushibar of makkelijk via de afhaalmaaltijd bij restaurants, kiosken of in de supermarkt. Ze eten de kleine hapjes meestal niet met stokjes maar ze stoppen de sushi in een keer in hun mond. Wij vinden het formaat er vaak toch iets te groot voor en wij bijten er liever gewoon kleine stukjes van af.
Lees het hele artikel ‘Sushi’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden