|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Oesterzwammen zijn het hele jaar door verkrijgbaar omdat ze worden geteeld. Het is na de champignon de meest gegeten paddenstoel in Nederland. Oesterzwammen zijn ook net zo veelzijdig te gebruiken als champignons. En omdat ze veel voedingswaarde hebben, kun je ze ook als vleesvervanger gebruiken. Ze behouden zelfs na het bakken nog hun stevige structuur. Het hoge eiwitgehalte en het lage vetgehalte maakt het een goede keuze voor een gezonde maaltijd. En de oesterzwam past prima in veel heerlijke herfstgerechten. Lees het hele artikel ‘Oesterzwammen’
  Sushi is de verzamelnaam voor Japanse kunstige hapjes met een basis van rijst, aangevuld met overige ingrediënten als rauwe of gare vis, zeevruchten, ei of groenten. De Japanners eten sushi op verschillende manieren, tres chique á la carte in een restaurant, casual in de sushibar of makkelijk via de afhaalmaaltijd bij restaurants, kiosken of in de supermarkt. Ze eten de kleine hapjes meestal niet met stokjes maar ze stoppen de sushi in een keer in hun mond. Wij vinden het formaat er vaak toch iets te groot voor en wij bijten er liever gewoon kleine stukjes van af. Lees het hele artikel ‘Sushi’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Boter met knoflook
Met roomboter,knoflook,bieslook
- Witlofschuitje met garnalensalade
Met witlof,garnalen,walnoten
- Seljodka (haringsalade uit Rusland)
Met zoute haringen,eieren,zure room
- Champignons met peterselie gebakken
Met champignons,peterselie,knoflook
- Wortelsalade met druiven en appel
Met winterwortels,blauwe druiven,appel
- Winterse spijsbroodjes
Met amandelspijs,bladerdeeg,koekkruiden
- Pittige sambal
Met rode pepers,groene pepers,citroensap
- Zalige peren uit de oven
Met peren,honing,citroen
- Chilischotel
Met kipfilet,witte bonen in tomatensaus,cajunkruiden
- Wentelteefjes in karnemelk
Met brood,melk,kaneel
| - Tomaat-kaas-ui-stokbrood
Met afbakstokbrood,tomaten,kaas
- Bloemkool-kerrie
Met bloemkool,melk,kerriepoeder
- Lekkere aardbeiensmoothie
Met aardbeien,melk,suiker
- Lekkere kruidboter
Met roomboter,peterselie,ui
- Sop Ikan Bawang (uien vissoep)
Met visbouillon,schelvissen,sjalotten
- Sato brenebon (bruine bonensoep)
Met bruine bonen,varkenspootjes,knoflook
- Lekkere zandkoekjes
Met bloem,suiker,roomboter
- Djaganan (gemengde groente)
Met sperziebonen,wortelen,komkommer
- Boter met tomaat
Met roomboter,tomatenpuree,mierikswortel
- Boter met mosterd
Met boter,mosterd,zure room
|
|
| |