Culinaire Nieuwsbrief editie 39/2012   
« Terug naar het overzicht
Het Brabantse worstenbroodje
In Brabant kennen ze hem allemaal, het worstenbroodje voor de lekkere trek tussendoor. Andere provinciën zijn echter meer bekend met het saucijzenbroodje. Het worstenbroodje komt dan ook oorspronkelijk uit Noord-Brabant. Het is een broodje met een worstje van gehakt. Het broodje is gemaakt van zacht witbrooddeeg en wordt vooral geassocieerd met de Brabantse feesten waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.
Lees het hele artikel ‘Het Brabantse worstenbroodje’


Gehakt
Bijna elk land kent een gerecht wat gemaakt wordt met gehakt. Dat is niet zo vreemd, want gehakt was eigenlijk het restvlees en het vlees van mindere kwaliteit. Om het beter verteerbaar te maken, werd dit restvlees door een molen gedraaid. Althans, dat gebeurde pas veel later. Het eerste gehakt werd door middel van andere technieken verkregen. Zo kregen de Tartaren het vlees murw door het onder het zadel van hun paard te leggen: nu bekend als de biefstuk tartaar.
Lees het hele artikel ‘Gehakt’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden