Culinaire Nieuwsbrief editie 37/2012   
« Terug naar het overzicht
De Duitse keuken
De tijden dat je in Duitsland alleen nog maar zware, vette gerechten kon bestellen, zijn alweer enkele jaren voorbij. Wie nu naar Duitsland reist, zal het opvallen dat vooral in de grotere steden het aanbod van restaurants zeer divers is. Duitsers zijn gek op Italiaans eten. In elk dorp heeft zich wel een Italiaans restaurant gevestigd. Naast de restaurants vind je in Duitsland zeer veel kleine (mobiele) eethuisjes tegen waar je de populaire Currywurst kunt kopen of pizzapunten maar ook echte Duitse specialiteiten zoals de aardappelpannenkoek genaamd Reibekuchen.
Lees het hele artikel ‘De Duitse keuken’


Paddenstoelen
In het komende herfstseizoen kun je er niet omheen, de paddenstoelen komen weer op tafel. Vroeger waren champignons meestal alleen bestemd voor de adel. Het hing er van af hoeveel champignons er in het wild gevonden werden. Ze groeiden destijds in de late nazomer. Het was daarmee een uitgesproken herfstspecialiteit. Tegenwoordig worden ze het hele jaar door gekweekt en dat gaat zo goed dat de hoeveelheid die gekweekt wordt deze paddenstoel voor iedereen betaalbaar maakt.
Lees het hele artikel ‘Paddenstoelen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden