Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2012   
« Terug naar het overzicht
Aspic
Als het meezit, kan het in september en oktober buiten nog zo mooi zijn dat je nog snel een picknick kunt organiseren. Aspic is een gerecht waarbij ingrediënten in een gelatineverpakking worden bereid. Het is een makkelijk gerecht om mee naar buiten te nemen. Daarnaast is het ook nog eens iets anders en bijzonders voor bijvoorbeeld in je lunchbox. Je ziet de aspicgerechten niet zoveel meer op onze tafel, terwijl je er hele mooie en lekkere gerechten mee kunt maken.
Lees het hele artikel ‘Aspic’


De maaltijd met pasta
Pasta eet je bij voorkeur met ‘een beet'. De Italianen noemen het ‘al dente'. Sommigen eten de pasta zelfs nog steviger. Dit wordt ‘fil de ferro' genoemd door de Italianen. Letterlijk vertaald betekent het ‘ijzerdraad'. Kook pasta altijd in ruim water. Te weinig water maakt de pasta plakkerig. Het zetmeel kan niet al het vocht opnemen dat het nodig heeft. Een scheutje olie in het water kan het plakken en overstromen van het water voorkomen. Voeg de pasta aan het water toe als het al flink kookt. Reken per persoon 75 tot 100 gram ongekookte pasta.
Lees het hele artikel ‘De maaltijd met pasta’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden