Culinaire Nieuwsbrief editie 35/2012   
« Terug naar het overzicht
Brie
Brie is een heerlijke kaas die behoort tot de groep witschimmelkazen. Net als de camembert behoort deze kaas tot de zogeheten zachte zuivelproducten. Brie kent vele toepassingen op culinair gebied. De brie kan het vlees in een maaltijd vervangen, maar is ook erg lekker als beleg op brood, bij de borrel op een toastje of zo uit het vuistje. Brie kan zowel van rauwe als gepasteuriseerde melk zijn gemaakt. Er zijn verschillende soorten brie, waarvan enkele met een keurmerk.
Lees het hele artikel ‘Brie’


Kantaloep-meloenen en watermeloenen
De meloen is al eeuwen een zeer geliefde vrucht. Men zegt dat Paus Paulus II in 1470 is overleden aan een overdosis meloen. Zelfs voor de jaartelling begon, waren de Grieken en de Romeinen al in de ban van deze vrucht die zijn oorsprong waarschijnlijk in Midden-Azië heeft. De meloen behoort tot de familie van de komkommerachtigen. Er zijn meerdere rassen onder de meloenen en deze laten zich goed lenen voor kruisingen. Hierdoor is er een enorm grote variëteit aan meloensoorten ontstaan. Hier gaan we wat dieper in op de kanteloep (ook Canteloupe geschreven) en de watermeloen.
Lees het hele artikel ‘Kantaloep-meloenen en watermeloenen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden