|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 35/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Brie is een heerlijke kaas die behoort tot de groep witschimmelkazen. Net als de camembert behoort deze kaas tot de zogeheten zachte zuivelproducten. Brie kent vele toepassingen op culinair gebied. De brie kan het vlees in een maaltijd vervangen, maar is ook erg lekker als beleg op brood, bij de borrel op een toastje of zo uit het vuistje. Brie kan zowel van rauwe als gepasteuriseerde melk zijn gemaakt. Er zijn verschillende soorten brie, waarvan enkele met een keurmerk. Lees het hele artikel ‘Brie’
  De meloen is al eeuwen een zeer geliefde vrucht. Men zegt dat Paus Paulus II in 1470 is overleden aan een overdosis meloen. Zelfs voor de jaartelling begon, waren de Grieken en de Romeinen al in de ban van deze vrucht die zijn oorsprong waarschijnlijk in Midden-Azië heeft. De meloen behoort tot de familie van de komkommerachtigen. Er zijn meerdere rassen onder de meloenen en deze laten zich goed lenen voor kruisingen. Hierdoor is er een enorm grote variëteit aan meloensoorten ontstaan. Hier gaan we wat dieper in op de kanteloep (ook Canteloupe geschreven) en de watermeloen. Lees het hele artikel ‘Kantaloep-meloenen en watermeloenen’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Kokosrijst met spinazie en noten
Met rijst,spinazie,kokos
- Paddestoelensoep
Met paddestoelen,bouillon,kerriepoeder
- Indische aardappelkroketjes
Met aardappelen,rundergehakt,selderij
- Appel-perentaartjes (warm)
Met goudreinet,handpeer,walnoten
- Miniflans met spinazie
Met spinazie,eieren,spek
- Geroosterde tomaten
Met tomaten,bladpeterselie,knoflook
- Clafoutis met kersen
Met kersen,bloem,melk
- Tomaten-groentesoep met doperwtjes
Met tomatengroentesoep,ham,doperwten
- Visfilet in prei-mosterdsaus
Met visfilet,prei,tagliatelle
- Bosvruchten-yoghurtshake
Met bosvruchten,vanille yoghur
| - Knolselderij aardappelpuree
Met aardappelen,knolselderij,room
- Appelcompote met gember
Met appels,bananen,gember
- Tomaatjes met knoflook en ansjovis
Met tomaten,knoflook,ansjovis
- Tutti-frutti torentje
Met tutti-frutti,appelsap,kaneel
- Eieren gevuld met mihoen
Met eieren,mihoen,wortels
- Mangosorbet met rivella
Met mango,rivella,citroensap
- Paprika tomatensaus
Met paprika,tomaten,bleekselderij
- Tomatensorbet
Met tomatensap,suiker,citroensap
- Kersensorbet met cerise
Met kersen,suiker,cerise
- Broodschotel met appelmoes
Met wit brood,appelmoes,kaneel
|
|
| |