Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2012   
« Terug naar het overzicht
Wilde eend
Hoe maak je een gevulde gebraden eend? De wilde eend vind je vanaf half augustus tot 1 januari op de wildkaart en dus ook bij de poelier. Het vlees van een wilde eend is anders als die van de tamme eend. Het vlees van de wilde eend is stevig en donker, heeft een uitgesproken smaak en het is minder vet dan het vlees van een tamme eend. Dat laatste komt omdat de wilde eend zijn spieren veel heeft gebruikt. En daar zit nu het belangrijkste eetbare vlees.
Lees het hele artikel ‘Wilde eend’


Taugé
Taugé is de spruitgroente van de tropische katjang-idjoeboon (ook wel mungboon genoemd). Katjang idjoe betekent ‘groene boon'. Het zijn kleine groene boontjes die uit Zuid-Azië en Afrika worden gehaald om in ons land te ontkiemen. Een ontkiemd boontje bestaat uit witte stengeltjes met een klein worteltje, twee zaadlobben en een groen zaadhuidje. Taugé is rijk aan vitamine B1 en B2, vitamine C en ijzer. Spruitgroenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar omdat de bonen op elk moment tot ontkieming kunnen worden gebracht.
Lees het hele artikel ‘Taugé’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden