|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Hoe maak je een gevulde gebraden eend? De wilde eend vind je vanaf half augustus tot 1 januari op de wildkaart en dus ook bij de poelier. Het vlees van een wilde eend is anders als die van de tamme eend. Het vlees van de wilde eend is stevig en donker, heeft een uitgesproken smaak en het is minder vet dan het vlees van een tamme eend. Dat laatste komt omdat de wilde eend zijn spieren veel heeft gebruikt. En daar zit nu het belangrijkste eetbare vlees. Lees het hele artikel ‘Wilde eend’
  Taugé is de spruitgroente van de tropische katjang-idjoeboon (ook wel mungboon genoemd). Katjang idjoe betekent ‘groene boon'. Het zijn kleine groene boontjes die uit Zuid-Azië en Afrika worden gehaald om in ons land te ontkiemen. Een ontkiemd boontje bestaat uit witte stengeltjes met een klein worteltje, twee zaadlobben en een groen zaadhuidje. Taugé is rijk aan vitamine B1 en B2, vitamine C en ijzer. Spruitgroenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar omdat de bonen op elk moment tot ontkieming kunnen worden gebracht. Lees het hele artikel ‘Taugé’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Kletskoppen met aardbeienroom
Met bloem,aardbeien,slagroom
- Kerstpudding met bananen
Met lange vingers,bananen,chocolade
- Bosbessen-kwarktaart
Met volkorenbiscuits,kwark,witte basterdsuiker
- Banaan in bladerdeeg met chocola
Met bladerdeeg,bananen,chocoladesaus
- Slagroomtruffels
Met slagroom,pure chocolade,boter
- Koekjespudding
Met theebiscuit,custardpoeder,jam
- Vanillekwarktaart met kersen
Met bastognekoeken,vanillekwark,kersen
- Vlaflip met aardbeien
Met vanillevla,aardbeienyoghurt,chocoladevlokken
- Hangop met aardbeien
Met volle yoghurt,slagroom,aardbeien
- Kerrykip van het spit
Met kip,nandan massala,zeezout
| - Garlic garnalen
Met grote garnalen,knoflook,rode spaanse peper
- Komkommer salade
Met komkommer,rode peper,tomaat
- Sandwich gerookte zalm
Met wit boerenbrood,gerookte zalm,wasabipasta
- Vis met kerrie, room, wortel en prei
Met scholfilets,wortel,prei
- Yoghurt met honingnoten
Met gemengde noten,volle yoghurt,honing
- Risotto met verse doperwtjes
Met risottorijst,doperwten,parmezaanse kaas
- Moten kabeljauw uit de oven
Met kabeljauw,witte wijn,roomboter
- IJs met kletskoppen
Met kaneelijs,kletskoppe
- Aardbeienmascarpone met kletskoppen
Met kletskoppen,aardbeien,mascarpone
- Kaas-komijnkletskoppen
Met oude boerenkaas,komijnzaa
|
|
| |