Culinaire Nieuwsbrief editie 31/2012   
« Terug naar het overzicht
Escargots
Met een escargot wordt een slak bedoeld, en wel een gekookte landslak. In Frankrijk eten ze hem als delicatesse en ook in België zijn er veel liefhebbers te vinden. In Nederland eten we ze met een bepaalde terughoudendheid. Hier moeten we er nog blijkbaar erg aan wennen. Je kunt niet alle slakken eten en de soorten die je wel kunt eten, moeten eerst vasten om vervolgens (heel lang) gekookt te worden. Een tijdrovende klus waar wij Nederlanders blijkbaar ook niet veel voor voelen.
Lees het hele artikel ‘Escargots’


Mango
Een vrucht die echt bij de zomer hoort is de mango, hoewel je hem door de import vrijwel het hele jaar door kunt kopen. Het is een veelzijdige vrucht. Een rijpe mango smaakt heerlijk zoet, het vruchtvlees is zacht. Een rijpe mango heeft een aromatische geur. Die geur verraadt meteen de rijpheid. Rijpe mango's kun je zo opeten, maar de vrucht is ook verrukkelijk in kipgerechten. Onrijpe mango's kunnen narijpen op kamertemperatuur, maar je kunt het onrijpe vruchtvlees ook gebruiken voor het maken van een chutney.
Lees het hele artikel ‘Mango’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden