Culinaire Nieuwsbrief editie 29/2012   
« Terug naar het overzicht
Als je minder vlees wilt eten deze zomer
Het lijkt een lastige opgaaf als je besluit minder vlees te eten in de zomer. De zomer is namelijk bij uitstek het seizoen waarbij veel vlees op de barbecue belandt. Het is niet makkelijk om de gastvrouw of -heer te vertellen dat je geen vlees wilt eten. Wereldwijd eten we steeds meer vlees. De Wereldvoedselorganisatie FAO verwacht dat de vleesconsumptie in 2050 zelfs verdubbeld is. Dat schijnt niet ten goede te komen voor het milieu, want meer vlees eten staat gelijk aan een groeiende CO2 uitstoot.
Lees het hele artikel ‘Als je minder vlees wilt eten deze zomer’


Papaja
De papaja wordt ook wel boommeloen genoemd vanwege de peerachtige vorm van de vrucht. In Nederland zijn er nagenoeg alleen kleine exemplaren verkrijgbaar. Ze wegen hier gemiddeld tussen de 300 en 500 gram. In de tropische gebieden waar ze groeien, kunnen ze echter wel een gewicht van 6 kilo bereiken. Een goed gerijpte papaja heeft zalmroze tot geeloranje boterzacht vruchtvlees. De geur heeft weg van die van abrikozen. De smaak van de papaja is zoet en meloenachtig. In het midden van de vrucht zit een holle ruimte die gevuld is met een geleiachtige massa met zwarte pitjes. Dit wordt niet gegeten.
Lees het hele artikel ‘Papaja’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden