Culinaire Nieuwsbrief editie 28/2012   
« Terug naar het overzicht
Banaansoorten
Bananen horen tot de banaanachtigen en er zijn vele soorten en rassen. Wij kennen vooral het onderscheid tussen de fruitbanaan en de bakbanaan. De laatste kun je rauw niet eten. Fruitbananen worden geïmporteerd (voornamelijk uit Colombia, Panama en Ecuador) als ze nog groen zijn. Tijdens het transport begint het rijpingsproces. Een rijpe banaan heeft een gele kleur. Wanneer de banaan overrijp wordt, krijgt de schil zwartbruine vlekken. Naast de fruit- of dessertbananen zijn er de bakbanaan, rode banaan, appelbanaan, baby banaan en de golden banana.
Lees het hele artikel ‘Banaansoorten’


De skottelbraai
Het valt niet altijd mee om op de camping een geslaagde maaltijd te bereiden. Je moet het doen met een beperkt aantal middelen en de gerechten mogen niet te ingewikkeld zijn om te maken. De skottelbraai is een barbecue die zijn roots heeft in Zuid-Afrika. Veel kampeerders kennen onderhand het gemak van deze Zuid-Afrikaanse barbecue want je kunt er veel mee. Op de skottelbraai kun je grillen, roosteren, barbecueën, koken, wokken en bakken.
Lees het hele artikel ‘De skottelbraai’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden