|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 27/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Nu het weer steeds prettiger wordt en we steeds meer de terrasjes opzoeken, is het tijd om eens een borrel te organiseren met vis. Vis kun je veelzijdig verwerken in allerlei kleine hapjes. Het is fris en het is licht verteerbaar. Perfect voor zomerse dagen. Je kunt de borrelhapjes heel eenvoudig houden (stukjes haring met uitjes, kibbeling met een sausje) of juist heel culinair maken (een schaal met oesters op ijs). Lees het hele artikel ‘Borrelen met vis’
  Een lekker wijntje op het terrasje drinken? Natuurlijk! Maar voor welke wijn kies je nu precies? Zomer wijnen zijn toegankelijke frisse wijnen zonder poespas. Ze drinken makkelijk weg en zijn betaalbaar. Het hoeft niet per se witte of rosé wijn te zijn, een frisse rode wijn is ook prima te doen in de zomer. Drink hem wel lekker koel. Dan smaakt hij heerlijk bij je barbecue. Lees het hele artikel ‘Zomerwijn’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Puri (gefrituurd volkorenbrood)
Met chapattimeel,zout,ghee
- Marinade voor vis
Met knoflook,citroen,bieslook
- Namak Pare (hartig ongedesemd brood)
Met tarwebloem,lavaszaad,yoghurt
- Zoete, kruidige marinade voor kip
Met knoflookolie,sinaasappelsap,ketjap manis
- Zalm met rijstsalade
Met zalm uit blik,ananas,rijst
- Viskoekjes uit de oude doos
Met witvis,gekookte aardappelen,bosui
- Makreel uit de oven
Met makreel,citroen,droge witte wijn
- Prei uit de oven
Met prei,kookroom,belegen kaas
- Pasta met zalm en broccoli
Met broccoli,tagliatelle,noorse zalm
- Aardbeientompoucen
Met bladerdeeg,aardebeien,slagroom
| - Duitse aardappelsalade
Met aardappels,augurk,creme fraiche
- Boerenfruitcake
Met bloem,fruit,suiker
- Klassieke cake
Met bloem,roomboter,eieren
- Kip champignon met krieltjes
Met kipfilet,kastanjechampignons,krieltjes
- Feestflapjes
Met rundergehakt,bladerdeeg,gele paprika
- Kulfi (Indiaas amandelijs)
Met amandelen,verse roomkaas,melk
- Khir sewian (vermicelli)
Met vermicelli,honing,rozijnen
- Halva van griesmeel en amandelen
Met geklaarde boter,griesmeel,amandelen
- Romige kerriesaus
Met slagroom,kerrie,sinaasappelsap
- Kesar pilau (zoete rijst)
Met basmatirijst,rozijnen,pistachenoten
|
|
| |