Borrelen met vis   
« Terug naar de nieuwsbrief
Nu het weer steeds prettiger wordt en we steeds meer de terrasjes opzoeken, is het tijd om eens een borrel te organiseren met vis. Vis kun je veelzijdig verwerken in allerlei kleine hapjes. Het is fris en het is licht verteerbaar. Perfect voor zomerse dagen. Je kunt de borrelhapjes heel eenvoudig houden (stukjes haring met uitjes, kibbeling met een sausje) of juist heel culinair maken (een schaal met oesters op ijs).

Nederlanders zijn gek op vis. Typisch Hollandse visgerechtjes zijn de haring met augurk en uitjes, Hollandse garnalen met een whiskysaus, toastjes met gerookte paling, makreel of tonijn. Je zou bijna vergeten dat men in de Zuidelijke landen ook veel vis eet en er zijn ontzettend veel recepten voor tapas met vis uit Spanje, mezze uit Turkije en antipasto uit Italië. Met deze hapjes breng je de gasten en jezelf al helemaal in de vakantiesfeer. Of kies voor de vishapjes uit Japan, de bekende Sushi. Het vereist wel wat meer vaardigheid om ze zelf te maken, maar dan kun je er ook oprecht mee pronken. Verschillende cateraars brengen de vishapjes kant-en-klaar naar je toe. Je kunt het eenvoudig online regelen. De trend is echter het ‘bring it on' principe. Dan laat je de gasten hun eigen visspecialiteitje maken en geniet je samen van elkaars kookkunsten. Dat is origineel, gezellig en ook nog eens lekker goedkoop. Schenk bij de vishapjes een feestelijke wijn als champagne of prosecco. Als de dagen heel warm zijn, kun je ook voor een fris (wit)biertje kiezen. Bij de buitenlandse hapjes kun je ook kiezen voor een kan met sangria of gewoon een Mexicaans biertje met een schijfje limoen.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden