Culinaire Nieuwsbrief editie 24/2012   
« Terug naar het overzicht
Kouseband
Kouseband kennen we vooral als groente uit de Surinaamse keuken. Tegenwoordig kun je deze lange, veterachtige peulvrucht ook in Nederland in de Aziatische winkel kopen. De kouseband groeit in West-Afrika, tropisch Amerika en Zuidoost-Azië en wordt geïmporteerd uit Suriname, Zuidoost-Azië en Californië. In Nederland wordt ze ook gekweekt in kassen. Hoewel de kouseband veel lijkt op de sperzieboon, is de smaak ronduit pittiger. Heb je zin in een Surinaams gerecht, verkies dan de kouseband boven de sperzieboon.
Lees het hele artikel ‘Kouseband’


Schnitzel
Voor een snel stukje vlees kies je voor een schnitzel. Het bijzondere aan de schnitzel is dat je door verschillende toevoegingen er nog eens flink mee kunt variëren ook. Tel daarbij op dat het een goedkoop stukje vlees is. Ideaal dus. Hoewel een schnitzel eenvoudig is te bereiden, kan het gebeuren dat hij taai en droog uit de pan komt. Dit is te voorkomen.
Lees het hele artikel ‘Schnitzel’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden