Fruitsalade   
« Terug naar de nieuwsbrief
De vele soorten fruit geven een prachtige kleur aan het nagerecht. Om ze te verwerken in een salade moeten de vruchten gaaf en rijp zijn. Controleer dit goed als je fruit wilt kopen voor het maken van een vruchtensalade. Ruik aan de vruchten, de geur zegt veel over de smaak. Als je aardbeien, bessen en frambozen wilt gebruiken in je salade, was ze dan niet in water maar maak ze voorzichtig schoon met een vochtig kwastje. Zo blijft het aroma van deze vruchten beter bewaard.

Bestrooi de vruchten eventueel met wat suiker. Als je dit in laat trekken, vormt het sap met de suiker een zoete marinade. In principe hoef je er dan niets meer aan toe te voegen. Voor een extra luxe toetje kan de salade geserveerd worden met een klodder lobbig geslagen room, slagroom of crème fraîche. Garneer het met een takje verse munt. Een druppel likeur, cognac of kirsch smaken geweldig bij een salade met tropische vruchten. Voor vier personen heb je een kleine halve kilo schoongemaakt fruit nodig. Het maakt in principe niet uit welke soort je kiest: abrikozen, perziken, peren, pruimen, kruisbessen, et cetera. Voor een extra feestelijk gezicht hol je een sinaasappel uit en vul je deze met citrusvruchten. In plaats van een sinaasappel kun je ook een ananas uithollen. Je kunt wat noten toevoegen aan je fruitsalade. Walnoten smaken prima bij een salade van appel, mandarijn, sinaasappel en meloen. Om te voorkomen dat fruitsoorten als appel, peer en banaan verkleuren, voeg je enkele druppels citroen toe. Een fruitsalade wordt veel als dessert gegeten, maar het kan natuurlijk ook als tussendoortje worden gegeven. Vrolijke fruitsalades zijn ook een goede manier om kinderen vers fruit te laten eten.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden