Schoonmaaktips voor de keuken   
« Terug naar de nieuwsbrief
De dagen worden mooier en warmer. Het is een goed moment om je keuken eens helemaal fris en schoon te maken. Op warme dagen is het voedsel sneller aan bederf onderhevig. Het is van groot belang de keuken nu extra hygiënisch schoon te houden. Sommige plaatsen, zoals het fornuis en het aanrecht houd je elke dag bij. Hieronder volgen tips voor de wat moeilijkere plaatsen die vaak over het hoofd worden gezien.

Keukenkastjes worden vaak overgeslagen als het op schoonmaken aankomt. Het is dan ook wel even een klus om ze helemaal leeg te halen, maar als je elke week een kastje doet, valt het allemaal wel mee. Leg om vetaanslag te voorkomen kranten of aluminiumfolie op de kastjes. Je moet het wel iedere maand vervangen. Leg een afwasbaar zeiltje op de bodem van de kastjes. Je kunt deze makkelijker schoonhouden. De keukenlade schoonmaken is een vervelende klus. Hardnekkige vetvlekken kun je met behulp van een schuursponsje en schuurmiddel aanpakken, anders volstaat een sopje met allesreiniger. Leg ook in de lade een zeiltje om het schoonmaken in toekomstige tijden eenvoudiger te maken. Maak gebruik van een besteklade en opruimbakjes. Zo haal je de kleine attributen sneller uit de lade en je houd alles overzichtelijk. De keukenwand kun je beter dagelijks schoonhouden als je ook je aanrecht doet. Je krijgt hem goed ontvet door wat azijn in het sopje te doen. Om de voegen extra schoon te krijgen kun je een oude tandenborstel gebruiken. Een vuilniszak voorkomt veel viezigheid in de vuilnisbak. Leg oude kranten in de bak om eventuele lekplekken op te vangen. Verschoon de kranten als je de vuilniszak er uit haalt. Reinig je vuilnisbak regelmatig met een sop met allesreiniger. Keukenapparaten zijn soms lastig weer helemaal schoon te krijgen. Je voorkomt extra veel poetswerk als je ze na gebruik alvast direct schoon maakt.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden