Culinaire Nieuwsbrief editie 20/2012   
« Terug naar het overzicht
Vis grillen
Soms heb je wel eens prachtige dagen in de meimaand. Dat zijn dagen dat je voorzichtig de barbecue te voorschijn kunt halen. Kies dit keer voor vis. Geroosterde vis is lekker en mager en dat past precies in het plaatje van de lente. En mocht het toch gaan regenen, dan kun je ook binnen grillen op een elektrische grill, de grill in de oven of in een grillpan.
Lees het hele artikel ‘Vis grillen’


De aardappel
Hoewel de aardappel nog wel veel wordt verorberd als patat, wordt ze steeds minder gegeten bij de hoofdmaaltijd. Dat is eigenlijk jammer, want je kunt veel doen met aardappels. De aardappel bevat ruwvezel en werkt daarmee bevorderend op de spijsvertering. Er zijn veel verschillende soorten. Elke periode heeft een andere aardappel. Zo verschijnen op dit moment de eerste Malta's, de eerste nieuwe aardappelen uit landen rond de Middellandse Zee. De Eigenheimer wordt half juni verkocht en de Bintjes vanaf juli.
Lees het hele artikel ‘De aardappel’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden