Culinaire Nieuwsbrief editie 16/2012   
« Terug naar het overzicht
Omelet
Niet iedereen lukt het een perfecte omelet te maken. Het maken van een omelet vereist dan ook een bepaalde handigheid. Maar wie vaker oefent, zal daar zeker profijt van hebben. En een omelet is namelijk een heerlijk gerecht met vele toepassingen, kostelijk bij de lunch maar ook niet mis bij de avondmaaltijd. Met de volgende tips kun je alvast aan de slag.
Lees het hele artikel ‘Omelet’


Goelasj
Lang geleden maakte men in Hongarije een soep met veel uien, rundvlees, aardappels en minstens twee soorten paprikapoeders. Men noemde het gulyás. De soep werd zeer geliefd en het recept werd generaties lang overgenomen. De populariteit van de soep trok over de grenzen en bereikte Oostenrijk en Duitsland en ten slotte ook Nederland en België. Maar ieder land heeft zo zijn eigen voorkeur en daarom werd het oorspronkelijke gerecht aangepast aan de eigen smaak. Daarom is een Hongaarse, Duitse, Oostenrijkse of Nederlandse goelasj niet hetzelfde.
Lees het hele artikel ‘Goelasj’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden