|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 16/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Niet iedereen lukt het een perfecte omelet te maken. Het maken van een omelet vereist dan ook een bepaalde handigheid. Maar wie vaker oefent, zal daar zeker profijt van hebben. En een omelet is namelijk een heerlijk gerecht met vele toepassingen, kostelijk bij de lunch maar ook niet mis bij de avondmaaltijd. Met de volgende tips kun je alvast aan de slag. Lees het hele artikel ‘Omelet’
  Lang geleden maakte men in Hongarije een soep met veel uien, rundvlees, aardappels en minstens twee soorten paprikapoeders. Men noemde het gulyás. De soep werd zeer geliefd en het recept werd generaties lang overgenomen. De populariteit van de soep trok over de grenzen en bereikte Oostenrijk en Duitsland en ten slotte ook Nederland en België. Maar ieder land heeft zo zijn eigen voorkeur en daarom werd het oorspronkelijke gerecht aangepast aan de eigen smaak. Daarom is een Hongaarse, Duitse, Oostenrijkse of Nederlandse goelasj niet hetzelfde. Lees het hele artikel ‘Goelasj’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Palak panir (Spinazie met roomkaas)
Met panir,verse spinazie,knoflook
- Gegrilde zeebaars met knoflook
Met zeebaars,knoflook,peterselie
- Provencaalse zalm
Met zalmfilets,trostomaten,geitenkaas
- Romige mosselsoep
Met mosselen,room culinair,cayennepeper
- Chileense mosselschotel
Met mosselen,kippendrumsticks,sambal
- Mattar panir (Erwten-panircurry)
Met erwten,panir,gember
- Kitcheri (Hartige rijst met linzen)
Met linzen,basmatirijst,kruidnagels
- Kela kari (Bananencurry)
Met bananen,yoghurt,garam masala
- Bhindi bhajji (Curry van okra's)
Met okra's,gember,knoflook
- Aloo Gobi (gestoofde groenten)
Met bloemkool,krieltjes,grote uien
| - Honingworteltjes
Met worteltjes,honing,boter
- Kesari chawal (Saffraanrijst)
Met basmatirijst,saffraan,kardemom
- Kesa pilau (zoete rijst)
Met basmatirijst,saffraan,sultanarozijnen
- Kaleacha kari (Krab curry)
Met krab,kokosnoot,chilipoeder
- Jhinga kari (Garnalencurry)
Met steurgarnalen,knoflook,koriander
- Jhinga kari (Droge garnalencurry)
Met steurgarnalen,koriander,kurkuma
- Gosht (runderurry)
Met runderstooflappen,melk,knoflook
- Rollade gelakt met fruitstroop
Met varkensfiletrollade,gerookt spek,rozemarijn
- Saag jhinga (Spinazie met garnalen)
Met spinazie,steurgarnalen,koriander
- Narial anday (eier-kokoscurry)
Met kokosnoot,eieren,komijn
|
|
| |