Culinaire Nieuwsbrief editie 15/2012   
« Terug naar het overzicht
Oesters
Men zegt dat je oesters in ons land eigenlijk alleen moet eten in de maanden met de ‘r'. Dat heeft te maken met het transport. Oesters moeten vers en levend worden geserveerd als je ze rauw wilt eten. Ze worden verkocht in mandjes met zeewier om het vocht vast te houden. De oesters moeten gesloten zijn. Een geopende schelp levert een uitgedroogde oester en die kun je niet eten. Als je de schelp niet of lastig open krijgt, dan is het in orde. Druppel wat citroensap op de kieuwen van de oester. Als deze samentrekt, kun je hem eten. Gebeurt er niets? Gooi hem dan maar liever weg.
Lees het hele artikel ‘Oesters’


Curry
Een curry is een gerecht wat we vooral kennen uit de Aziatische keuken. De Indiase curry is misschien de bekendste, maar er zijn zoveel meer landen die een curry als specialiteit hebben. Laat je door het woord curry niet misleiden. Het heeft niet te maken met de gele specerij kerrie. Het woord ‘curry' duidt op de bereidingswijze. Het is afgeleid van het woord ‘kari', een woord uit het Tamil. Het betekent ‘veel saus'. En dat is wat een curry is, een gerecht met veel saus.
Lees het hele artikel ‘Curry’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden