Culinaire Nieuwsbrief editie 14/2012   
« Terug naar het overzicht
Paasbrood
Voor de paasdagen haal je natuurlijk een Paasbrood in huis. Het is een zoet brood, vaak gevuld met extra lekkere ingrediënten zoals spijs, rozijnen of krenten, sukade en sinaasappelsnippers. Dat het brood zo goed gevuld is, heeft alles te maken met de vastenperiode die vooraf is gegaan aan Pasen. Het is niet moeilijk om zelf een Paasbrood te bakken. Je kunt het brood extra feestelijk maken door het deeg te verdelen in drie strengen en deze te binden als een vlecht voordat het de oven in gaat. Je kunt er ook de vorm van een haan van maken. Of je bakt er kleine decoratieve broodjes van.
Lees het hele artikel ‘Paasbrood’


De kip en het ei
Het ei is het symbool voor Pasen. Er zijn verschillende redenen waarom dat zo is, maar de twee meest bekende lees je hier. Allereerst wordt het ei gezien als vruchtbaarheidssymbool. In het oude Egypte en Perzië gaf men elkaar aan het begin van de lente versierde eieren om elkaar een vruchtbaar jaar toe te wensen. Anderzijds staat het ei symbool voor de wederopstanding van Christus. Dat we veel eieren eten met Pasen heeft ook te maken met de vastenperiode die vooraf gaat aan het Paasfeest. In deze periode mocht je namelijk geen zuivelproducten eten, dus ook geen eieren. De kippen legden hun eieren echter gewoon door. Met Pasen was er dus een overvloed aan eieren!
Lees het hele artikel ‘De kip en het ei’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden