Culinaire Nieuwsbrief editie 13/2012   
« Terug naar het overzicht
De zure bom
De augurk is een heerlijk fris smaakmakertje. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon zo uit het vuistje eten. Een augurk is familie van de komkommer. Het lijkt ook wel op een klein komkommertje, maar hij smaakt er helemaal niet naar. Augurken worden ingemaakt in azijn, eventueel suiker en kruiden. Het wordt dan een sappige friszure groente. De grote exemplaren hebben de toepasselijke bijnaam ‘zure bom' gekregen. De kleine augurken worden ook wel cocktailaugurken genoemd. Je kunt augurken gebruiken in veel frisse salades en sausjes. Een ideale smaakmaker voor het komende seizoen.
Lees het hele artikel ‘De zure bom’


GRATIS 2e zoete high tea
Door heel Nederland vinden elke dag Pickwick Delicious Tastings plaats. Ben jij al geweest?
Een Pickwick Delicious Tasting is een zoete high tea, met lekkernijen als:

» Cupcakes van Rudolph van Veen
» Koekjes
» Taartjes

NIEUW: Je kunt nu ook hartige hapjes toevoegen aan jouw Delicious Tasting!
Koop 2 Pickwick Delicious Spices actieverpakkingen en ontvang de 2e Pickwick Delicious Tasting GRATIS. Je kunt meedoen t/m 31 mei.

Klik hier voor locaties bij jou in de buurt en actievoorwaarden
Klik voor meer informatie

Blauw koken
Met ‘blauw koken' wordt een bereidingswijze bedoeld voor het pocheren van vis. Het wordt gedaan bij allerlei soorten zoetwatervis (onder andere de karper, forel, zalm, voorn en snoek). Blauw koken is eigenlijk een foute term, want de vis wordt niet gekookt maar in hete, niet kokende vloeistof langzaam gegaard. De vis verkleurt in het hete vocht langzaam blauwachtig, ten minste als het een zoetwatervis is.
Lees het hele artikel ‘Blauw koken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden