Culinaire Nieuwsbrief editie 11/2012   
« Terug naar het overzicht
Kliekjes
In Nederland wordt een vijfde deel van ons voedsel weggegooid. Dat is toch eigenlijk best zonde. Je kunt wat aan deze voedselverspilling doen. Begin met het minder kopen van overbodig voedsel. Maak bijvoorbeeld voor elke boodschap een boodschappenlijstje en houd je er aan. Het voorkomt dat je toch allerhande etenswaren gaat kopen die naderhand weer in de prullenbak verdwijnt. Dat is niet alleen goed voor het milieu, je houdt aan het einde van de week zelf ook wat geld over.
Lees het hele artikel ‘Kliekjes’


GRATIS 2e zoete high tea
Door heel Nederland vinden elke dag Pickwick Delicious Tastings plaats. Ben jij al geweest?
Een Pickwick Delicious Tasting is een zoete high tea, met lekkernijen als:

» Cupcakes van Rudolph van Veen
» Koekjes
» Taartjes

NIEUW: Je kunt nu ook hartige hapjes toevoegen aan jouw Delicious Tasting!
Koop 2 Pickwick Delicious Spices actieverpakkingen en ontvang de 2e Pickwick Delicious Tasting GRATIS. Je kunt meedoen t/m 31 mei.

Klik hier voor locaties bij jou in de buurt en actievoorwaarden
Klik voor meer informatie

Pasteitjes van bladerdeeg
Bouchees, zo heten de kleine bladerdeegpasteitjes in de Franse keuken. Bouche betekent letterlijk vertaald ‘mond'. Oorspronkelijk waren de bladerdeegpasteitjes heel klein. Je kon ze zo in één hap in je mond stoppen. Nu maken we ze ook groter. Een ‘vol-au-vent' is een pastei, groot genoeg voor vier personen. Pasteitjes worden traditioneel gevuld met een ragout. Een bekende uit de Franse keuken is de ‘bouchée a la reine', een pasteitje gevuld met een ragout van gevogelte, champignons, truffel en room.
Lees het hele artikel ‘Pasteitjes van bladerdeeg’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden