|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 08/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 In de oudheid maakte men al gebruik van de kwaliteiten van mosterdzaad. Het werd tot de 4e eeuw voor Christus vooral gebruikt als geneesmiddel. Kort daarna werd de mosterd uitgevonden, een kruidenpasta. Mosterd is een pittige smaakmaker met vele toepassingen. In Nederland gebruiken we hem graag om blokjes kaas of plakjes worst in te dippen. Een kroketje, een broodje kaas of hotdog wordt door een vleugje mosterd extra kruidig. Mosterd is een prima smaakmaker in soepen en sauzen. Je kunt er ook het vlees mee marineren. Mosterd is verkrijgbaar in uiteenlopende smaken. De basis wordt gemaakt van gemalen mosterdzaden, azijn, zout en water. Lees het hele artikel ‘Mosterd’
  De wintersporters onder ons kennen het vast wel: Spätzle, een pastagerecht die veel op de menukaart voorkomt in het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De pasta wordt ook in de Hongaarse keuken gemaakt. Daar noemen ze het nokedli. In Zwitserland wordt deze pasta Spätzli of Chnöpli genoemd. De bereiding is voor alle landen hetzelfde. Lees het hele artikel ‘Spätzle, een wintersport specialiteit’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Preipakketjes
Met bladerdeeg,prei,ham, kaas
- Pittige gevulde flensjes
Met kabeljauwfilet,rood pepertje,kokosmelk
- Chocoladetaartje
Met filodeeg,pure chocolade,vanille ijs
- Rondje Hawaí
Met croissantdeeg,katenspek,ananas
- Kaaskoekjes met cornflakes
Met bloem,cornflakes,oude kaas
- Croissant-spiraaltjes
Met croissantdeeg,oude kaas,suiker
- Champignon-hapjes
Met champignons,bladerdeeg,roompate
- Brieballetjes met een cornflakejasje
Met brie,gehakt,cornflakes
- Bolognese saus met spaghetti
Met prei,gehakt,tomaten
- Frikadel goreng
Met gehakt,aardappels,selderij
| - Abrikozen-sinaasappelcake
Met abrikozen,sinaasappels,zelfrijzend bakmeel
- Rundertong in Madeirasaus
Met rundertong,madeira,boter
- Wildzwijn met veenbes saus
Met wildzwijn,spek,veenbescompote
- Konijn in het zuur
Met konijnenbouten,ontbijtkoek,rode wijn
- Hertenhaasje
Met hertenhaasje,champignons,walnoten, hazelnoten
- Gevuld konijn met pasta en tomaat
Met konijn,gerookt spek,lintpasta
- Romige tomatensalsa
Met roomkaas,tomaten,cayennepeper
- Saus van cashewnoten
Met cashewnoten,room,massala kerrie
- Kruiden en kaasstengels
Met pizzadeeg,provencaalse kruiden,belegen kaas
- Stoofschotel Sardineballetjes
Met sardientjes,aardappels,tomatenpuree
|
|
| |