Culinaire Nieuwsbrief editie 08/2012   
« Terug naar het overzicht
Mosterd
In de oudheid maakte men al gebruik van de kwaliteiten van mosterdzaad. Het werd tot de 4e eeuw voor Christus vooral gebruikt als geneesmiddel. Kort daarna werd de mosterd uitgevonden, een kruidenpasta. Mosterd is een pittige smaakmaker met vele toepassingen. In Nederland gebruiken we hem graag om blokjes kaas of plakjes worst in te dippen. Een kroketje, een broodje kaas of hotdog wordt door een vleugje mosterd extra kruidig. Mosterd is een prima smaakmaker in soepen en sauzen. Je kunt er ook het vlees mee marineren. Mosterd is verkrijgbaar in uiteenlopende smaken. De basis wordt gemaakt van gemalen mosterdzaden, azijn, zout en water.
Lees het hele artikel ‘Mosterd’


Spätzle, een wintersport specialiteit
De wintersporters onder ons kennen het vast wel: Spätzle, een pastagerecht die veel op de menukaart voorkomt in het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De pasta wordt ook in de Hongaarse keuken gemaakt. Daar noemen ze het nokedli.  In Zwitserland wordt deze pasta Spätzli of Chnöpli genoemd. De bereiding is voor alle landen hetzelfde.
Lees het hele artikel ‘Spätzle, een wintersport specialiteit’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden