|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 02/2012 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Het leven wordt steeds duurder. De economische malaise lijkt nog niet tot een einde te komen. Reden om hier en daar eens de buikriem aan te halen en te bezuinigen. In de keuken kun je al op veel dingen bezuinigen. Fabrikanten van keukenapparatuur kijken tegenwoordig ook steeds meer naar energiebesparende oplossingen. Maar je hoeft niet meteen nieuwe apparaten aan te schaffen. Hieronder vind je veel tips om meteen met enkele bezuinigingen aan de slag te gaan. Lees het hele artikel ‘Energiebesparende kooktips’
  Weet je niet wat je vanavond op tafel moet zetten? Kies dan deze dag eens voor een rijstgerecht. Rijst staat op nummer 1 van de lijst met wereldvoedsel. Het wordt in alle landen van de aardbol gegeten. Natuurlijk is de Aziatische keuken bekend om de rijstspecialiteiten, maar ook Europese landen kennen hun traditionele rijstgerechten. Denk maar eens aan de paella uit Spanje, de Italiaanse risotto en onze eigen oer-Hollandse rijstepap. Lees het hele artikel ‘Kies voor rijst’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Jagung Rebus (gekookte groente)
Met mais,gedroogde bonen,santen
- Spruitjes met walnootboter
Met roomboter,walnoten,spruiten
- Wentelteefjes met kaneelsuiker
Met wit casinobrood,melk,vanillesuiker
- Arretjescake met bastognekoeken
Met bastognekoeken,roomboter,cacaopoeder
- Asperges met beenham en kervelboter
Met witte asperges,roomboter,kervel
- Udang Cuka (garnalen in azijnsaus)
Met garnalen,lomboks,witte azijn
- Udang Besar Bakar
Met grote garnalen,lomboks,knoflook
- Udang Bandung (grote garnalen)
Met garnalen,bouillon,santen
- Udang Ajam dan paprika
Met kipfilet,garnalen,gember
- Kippengehakt met kidney beans
Met kippengehakt,witlof,kidney beans
| - Warme pasta salade
Met mezzelune,tomaten,basilicum
- Appelkruimeltaart met bitterkoekjes
Met bloem,bitterkoekjes,moesappels
- Ketjapsaus Tiga (pittige ketjapsaus)
Met ketjap,sambal,knoflook
- Kalio Hati Dua (lever in saus)
Met runderlever,kokosmelk,knoflook
- Kaber Kebertu (gevulde omelet)
Met eieren,kalfsgehakt,santen
- Jus Alpokat (koud drankje)
Met avocado,volle melk,chocoladesiroop
- Hangop met rabarbercompote
Met volle yoghurt,rabarber,suiker
- Haagse bluf met mini stroopwafeltje
Met eiwitten,rode bessensap,stroopwafels
- Romige knolselderijpuree
Met knolselderij,creme fraiche,aardappels
- Stoofperen met rode wijn
Met stoofperen,rode wijn,kaneelstokje
|
|
| |