Culinaire Nieuwsbrief editie 51/2011   
« Terug naar het overzicht
De oliebol
Op de laatste dag van het jaar mag de oliebol niet ontbreken. Het is een eeuwenoude traditie om oliebollen en appelflappen te eten op oudejaarsdag. De oliebol stamt uit de Middeleeuwen. Het was toen geen bol, maar een platte koek, een oliekoek. Eigenlijk werd de oliebol niet op de laatste dag van het jaar gegeten, maar op de eerste dag van het nieuwe jaar. In de loop der tijd is de dag voor het eten van oliebollen steeds meer naar voren getrokken. Bijna alle Nederlanders happen in zo'n bol tijdens de jaarwisseling. De een haalt ze bij de bakker of de oliebollenkraam en de ander gaat ze zelf bakken. Dat laatste heeft als voordeel dat je ze precies zo kunt maken als je zelf het lekkerst vindt.
Lees het hele artikel ‘De oliebol’


Kooktips voor oudejaarsavond
Oudejaarsavond, daar horen oliebollen en appelflappen bij en een fles echte champagne. Ben je op zoek naar originele tijd- en eetbesteding op deze bijzondere dag? Als je dit jaar niet hoeft te werken (het valt op een zaterdag), dan kun je allereerst lekker lang uitslapen. Begin de dag met een uitgebreide brunch. Kies voor gezonde voeding, zodat je de hele dag goed doorkomt. Neem uitgeperst fruit en lekker bruin boerenbrood met omelet met groenten. Dat zorgt alvast voor een goede bodem voor eventuele drankuitspattingen.
Lees het hele artikel ‘Kooktips voor oudejaarsavond’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden