Culinaire Nieuwsbrief editie 50/2011   
« Terug naar het overzicht
Tips voor het kerstdiner
De kerstdagen komen er aan. Hoe ga je ze doorbrengen? Ben je uitgenodigd voor een diner bij anderen of moet je zelf iets samenstellen? Het is een goed moment om de kerstdagen in te plannen. Het zelf bereiden van het kerstdiner wordt tegenwoordig steeds belangrijker gevonden. In Nederland brengt 67% van de bevolking de kerstdagen het liefst door met vrienden en familie. Daarvan maakt 44% het eten zelf. Ook gaan we graag buitenshuis eten.
Lees het hele artikel ‘Tips voor het kerstdiner’


Tafel etiquette
De feestelijke avondjes zijn weer in aantocht. Een goed moment om weer eens de tafelmanieren door te nemen, ofwel de "tafel etiquette". Etiquette is het woord voor een aantal regels waar je jezelf aan houdt om netjes over te komen, zoals "het hoort". Het is een begrip die ontstaan is al voor de negentiende eeuw, maar juist in die tijd in een hoog vaandel stond. De regels zijn voor een sjiek diner nog altijd goed om te weten. Je mag het tegenwoordig allemaal wel zelf weten, maar het is toch leuk om de regels nog eens ter hand te nemen?
Lees het hele artikel ‘Tafel etiquette’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden