Culinaire Nieuwsbrief editie 48/2011   
« Terug naar het overzicht
Borstplaat
De schappen stonden al enige tijd vol met Sinterklaaslekkernijen. De keuze wordt steeds groter, maar de basis blijft (gelukkig?) nog altijd hetzelfde. Sinterklaassnoepgoed bestaat uit speculaas en pepernoten, marsepein en borstplaat. Dat laatste lijkt wel een beetje ouderwets, maar kinderen vinden het nog steeds heel erg lekker. En niet alleen kinderen. Het is erg eenvoudig om zelf borstplaat te maken. Het mooie is dat je er van alles mee kunt doen. Je kunt het in alle vormen maken, maar het bekendste is de borstplaat in de vorm van rondjes of een groter exemplaar in de vorm van een hart. Je kunt heerlijke smaken toevoegen en voor de grote mensenkinderen een lekker likeurtje erin verwerken.
Lees het hele artikel ‘Borstplaat’


Eetbare Sinterklaassurprises
Op veel scholen en in veel gezinnen wordt Sinterklaas nog op de traditionele manier gevierd. Er worden loten getrokken en voor deze persoon wordt een cadeau gekocht en een surprise en gedicht gemaakt. Als je veel van koken houdt, of de persoon die het cadeautje krijgt is een kookfanaat, is het een idee om een surprise te maken die daarmee te maken heeft. Heb je een mooi sieraad voor iemand gekocht? Pak deze goed in huishoudolie en verwerk hem in een drilpuddinkje. Voor een kind kun je een huisje a la Hans en Grietje maken van speculaas en snoepgoed. In dat huisje verstop je dan het cadeautje.
Lees het hele artikel ‘Eetbare Sinterklaassurprises’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden