Culinaire Nieuwsbrief editie 46/2011   
« Terug naar het overzicht
De trend op kookgebied
Als je veel van koken houdt, vind je het waarschijnlijk ook leuk om de laatste trends op het gebied van kokkerellen te volgen. Hoe kom je aan de informatie? Je kunt in de eerste plaats veel te weten komen via internet. Vooral op Twitter kun je veel op culinair gebied volgen. Kijk ook eens naar de menukaarten van de "betere" restaurants. Ook hier valt veel van af te lezen. Toprestaurants zijn voortdurend bezig met het volgen van de nieuwste trends. Wat je bij hen krijgt aangeboden, is vaak het neusje van de zalm waar het trends betreft op kookgebied.
Lees het hele artikel ‘De trend op kookgebied’


Het perfecte kopje thee
Er zijn vele soorten thee. Je kunt een hoofdonderverdeling maken in groene thee, zwarte thee, Oolong thee en witte thee. Groene thee is op dit moment de meest populaire. Voor het maken van groene thee worden de bladen direct door stoom verwarmd waardoor de sappen niet meer kunnen fermenteren. De smaak hangt mede af van de manier waarop de balden worden gekneusd en gedroogd. Voor het maken van de zwarte thee worden de theebladen na het plukken gekneusd waardoor ze fermenteren. Het is een proces wat enige tijd duurt. De thee krijgt hierdoor haar karakteristieke smaak en (koper)kleur. Oolong thee is een Chinese theesoort die na het plukken een beetje wordt gekneusd en daarna gedroogd in de zon. Het wordt veel gebruikt voor het maken van speciale thee, bijvoorbeeld voor afslanken. Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant.
Lees het hele artikel ‘Het perfecte kopje thee’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden