Culinaire Nieuwsbrief editie 45/2011   
« Terug naar het overzicht
Martinigans of Ganslbraten
Traditioneel is de gans bij voorbaat een populair gebraad op één van de kerstdagen. In Oostenrijk eten ze de vogel op 11 november, de feestdag van Sint-Maarten. Het is een klassiek gerecht van een gans die in zijn geheel wordt gebraden en opgediend met knoedels en rode kool. De gans wordt ovenklaar gekocht bij de poelier. Hij wordt van binnen en buiten afgespoeld met koud water en ingewreven met peper, zout en marjolein. De buikholte wordt tijdens het braden gevuld met appels. Hij wordt geroosterd op lage temperatuur (130 graden Celsius) in de oven. Je moet er de tijd voor nemen, want het braden neemt minimaal drie uur in beslag. Het laatste kwartier gaat de temperatuur omhoog (220 graden Celsius). Hiermee krijgt de gans een krokante korst.
Lees het hele artikel ‘Martinigans of Ganslbraten’


Zelf snoep maken
Elf november is in vele plaatsen een speciale dag voor kinderen. Heel Nederland doet er niet aan mee, maar er zijn streken die de traditie hardnekkig volhouden. Kinderen maken op school prachtige lampions en showen ermee langs de deuren. Ze zingen er een liedje bij en verwachten wat snoep als tegenprestatie. Nu kun je snoep tegenwoordig in alle vormen en soorten kopen in de supermarkt. Ben je zelf zowel een liefhebber van snoep en lekkernijen én je bent culinair ook nog eens aangelegd? Dan is het niet verkeerd om weer eens wat heerlijke zoete lekkernijen zelf thuis te maken. Kun je meteen oefenen voor de aankomende feestdagen. Zelfgemaakt snoep is leuk om te maken, verrassend om te krijgen en vooral heel erg lekker.
Lees het hele artikel ‘Zelf snoep maken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden