Culinaire Nieuwsbrief editie 42/2011   
« Terug naar het overzicht
Tamme kastanjes
In oktober vallen de kastanjes uit de bomen en kun je ze verzamelen. Veel gezinnen trekken er met hun kinderen op uit om kastanjes te verzamelen. De tamme kastanje is eetbaar,  maar je moet hem niet verwarren met de paardenkastanje. De laatste is giftig. Als je niet weet hoe een tamme kastanje er uit ziet of als je er niet zeker van bent of je de verzamelde kastanjes kunt eten, kies dan voor de veilige weg en koop ze vers bij de natuurwinkel of groentezaak. Ze zijn vanaf oktober weer vers verkrijgbaar, maar ook in blik of pot of als kastanjepuree. Kastanjes passen goed bij herfstgerechten.
Lees het hele artikel ‘Tamme kastanjes’


Stem MijnReceptenboek.nl naar de overwinning!
Je ontvangt nu al enige tijd, waarschijnlijk met veel plezier, de culinaire nieuwsbrief met elke week lekkere recepten van MijnReceptenboek.nl, helemaal gratis. Wil je nu alsjeblieft wat voor ons terugdoen? Stem op MijnReceptenboek.nl bij de Website van het Jaar verkiezing, geef ons alsjeblieft de beste score en stem ons naar de overwinning! Bovendien maak je kans op 1 van de 3 Lavazza A MODO MIO espressomachines! Wacht niet langer stem nu op ons en stem op ons!
Klik voor meer informatie

Herfstvlees: hert en ree
Het vlees van hert en ree komt in veel herfstrecepten voor. Het vlees van een ree smaakt overigens anders dan het vlees van een hert. Het vlees van een ree is zachter en malser. Het wordt bereid, vergelijkbaar als met het vlees van een lam, het liefst lichtroze. Het vlees van de ree wordt bejubeld om de aromatische smaak. Die wordt verkregen door het voedsel waarmee de ree zich voedt. Ze eten kruiden, blaadjes en jonge knoppen van bomen en gewassen. Het vlees van het hert smaakt anders en meer naar wild. De meeste mensen vinden de filets en steaks van het hert het lekkerst. Het vlees van het hert is snel klaar als je het bakt in een braadpan. Voor grotere en dikkere delen van het ree of het hert is het goed ze te larderen om te voorkomen dat het vlees tijdens het garen uitdroogt.
Lees het hele artikel ‘Herfstvlees: hert en ree’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden