Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2011   
« Terug naar het overzicht
Verse Sint Jakobsschelpen
Sint Jakobsschelpen zijn schelpdieren. De Franse benaming coquilles wordt ook veel gebruikt. Je kunt ze nu vers uit Frankrijk krijgen. Men zegt dat ze in deze periode tot april het lekkerst zijn, maar ze waren al in september vers verkrijgbaar uit landen als Noorwegen, Ierland, IJsland en Engeland. Ze worden voor 70% gekweekt. Dat is maar goed ook omdat de schelpen met uitsterving bedreigd werden, veroorzaakt door te intensieve bevissing. Ze zijn over het algemeen niet goedkoop, maar je hebt er in principe dan ook niet veel van nodig. Jakobsschelpen hebben wit spiervlees. Het vlees heeft een nootachtige smaak en veel liefhebbers willen daar geen additieven aan toevoegen om de smaak zoveel mogelijk intact te houden.
Lees het hele artikel ‘Verse Sint Jakobsschelpen’


Snelle herfstgerechten
De dagen worden guur en het regent wat meer. De avonden worden alweer steeds sneller donker. Het is herfst. In de herfst lijken we meer te willen genieten van lekker, warm, stevig en pittig eten. Het is de tijd van de stoof- en ragoutgerechten, stevige soepen, hartige taarten en de paddenstoelen. Vlees hoort erbij. Het wild natuurlijk, maar ook suddervlees (of stoofvlees) mag niet ontbreken. Gelukkig kost het maken van veel herfstgerechten niet veel inspanning. Het voordeel is dat je het groots kunt aanpakken. Met andere woorden: maak meteen grote hoeveelheden en vries het in afgestemde porties in. Dan heb je op drukke dagen toch nog een heerlijke, snelle, herfstige maaltijd.
Lees het hele artikel ‘Snelle herfstgerechten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden