Culinaire Nieuwsbrief editie 39/2011   
« Terug naar het overzicht
Aardappelen in alle maten
Nederland is nog altijd een aardappelland. Er wordt gemiddeld drie keer per week aardappelen op het menu gezet. Waarom ook niet? Aardappelen zijn voedzaam, gezond en vooral heel erg lekker. Je kunt er alle kanten mee op: koken, stomen, poffen, frituren, bakken en stampen. Maar wist je dat de verschillende aardappelen allemaal hun eigen karaktertrekjes hebben en eigenzinnigheid? Nieuwe aardappelen hebben een fijne smaak en een dunne schil. Die dunne schil hebben ze omdat ze niet lang bewaard worden, maar meteen verkocht worden. En ze worden niet te lang in de grond gehouden, want dan krijgen ze een dikkere schil. Nieuwe aardappelen zijn nu het hele jaar door verkrijgbaar, maar vroeger mooi niet. Vroeger waren de nieuwe aardappelen seizoensgebonden. De Malta aardappelen vallen onder de nieuwe aardappelen. Een aardappel met een heerlijke smaak, iets bloemig en een dunne schil.
Lees het hele artikel ‘Aardappelen in alle maten’


Meeneemfruit
De scholen zijn allemaal weer begonnen en de meeste mensen zitten alweer een tijdje in het dagelijkse ritme van hun werk. Veel mensen nemen een broodje voor op het werk mee of geven de kinderen een boterhammetje mee voor de lunch. Wie zich houdt aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, doet daar nog wat fruit bij. Voor het gemak is dat vaak een appel of banaan. Maar dat wordt wel een beetje saai. Je kunt ook lekkere salades maken en in een vershouddoosje meenemen. Maar dan wil je niet dat je fruit bruin verkleurt. Tegen die verkleuring helpen een paar druppels citroensap. Even schudden met het doosje en het sap zit goed over het fruit verspreid.
Lees het hele artikel ‘Meeneemfruit’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden