Culinaire Nieuwsbrief editie 38/2011   
« Terug naar het overzicht
Koffie met appeltaart: een oer-Hollands gebruik
Het seizoen van de appels is van start gegaan en wat beter met deze, nu helemaal goedkope, vrucht te doen dan het maken van een overheerlijke appeltaart? Het appelseizoen begint in de herfst. Dan worden de appels geplukt en zijn ze het verst. Appels zijn lekkere tussendoortjes. Je kunt er culinair veel mee. De appeltaart is een oude bekende in de Nederlandse keuken. De appel is een veelzijdige vrucht die al eeuwenlang goede zaken verricht in de keuken. Appels zijn geschikt voor koude en warme bereidingen, van kinderlijk eenvoudig tot culinaire hoogstandjes.
Lees het hele artikel ‘Koffie met appeltaart: een oer-Hollands gebruik’


Slim groente en fruit inkopen
Hoe weet je waar je groente vandaan komt? Op de markt en in de winkel hoort er op de kisten met onverpakte groente de naam van de groente te staan, het land van oorsprong en de kwaliteitsklasse. De kwaliteitsklasse heeft invloed op de prijs. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de kwaliteitsklassen Extra, I, II, en III. Klasse III is het goedkoopst. Op verpakte groente en fruit moeten de naam of variëteit vermeld staan, even als het land waar het product uit afkomstig is, de kwaliteitsklasse en het nettogewicht. Bij gesneden groente moet een datum vermeld staan die aangeeft hoelang de groente minimaal houdbaar is (de uiterste houdbaarheidsdatum) en aanbevelingen hoe de gesneden groente het beste te bewaren is.
Lees het hele artikel ‘Slim groente en fruit inkopen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden